Remove Windows Vista Metadata (privacy protection)

Advertisements

Desi este considerata ca fiind una dintre cele mai folositoare caracteristici a , metadata poate fi de asemenea si o trasatura indiscreta a acestui sistem de operare (si nu numai).

Metadata reprezinta acele informatii suplimentare despre fisierele dvs. personale (cum ar fi, in cel mai inofensiv caz, albumul de pe care este extras un mp3 sau compozitorul respectivei melodii; data la care a fost facuta o poza si aparatul cu care a fost facuta, etc). Invizibila la o prima vedere superficiala, poate fi destul de incomoda in cazul in care ceilalti stiu unde sa caute (cel mai simplu: click-dreapta pe fisier->Properties).

photo_metadata mp3_metadata

Unele fisiere isi genereaza singure metadata atunci cand sunt create, insa respectivele informatii pot fi adaugate de catre useri si ulterior (click-dreapta pe fisier->Properties->Details apoi dati click pe fiecare camp in parte pentru a adauga metadata).

add_metadata

Insa atunci cand metadata contine informatii pe care dvs. nu doriti sa le share-uiti cu alti useri ai PC-ului, cel mai probabil veti dori sa stergeti respectivele informatii. Metoda de adaugare nu este reversibila, insa daca dati click pe Remove Properties and Personal Information (in partea de jos a tab-ului Details) veti descoperi 2 optiuni de inlaturare a informatiilor personale: puteti crea o copie fara metadata  a respectivului fisier sau puteti alege ce informatii despre fisier sa stergeti.

remove_metadata 

Aceasta metode de stergere a informatiilor personale (metadata) poate fi folosita si la mai multe fisiere in acelasi timp (selectati respectivele fisiere, dati click-dreapta pe ele si urmati aceeasi pasi descrisi mai sus).

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

5 Comentarii la: Remove Windows Vista Metadata (privacy protection) #
  1. alistar says:

    Cind trebuie sa faci anumite modificari importante nu mai merge cu intuitie asa ca…. nu pot sa fiu decit dezamagita !

  2. alistar says:

    Am mai spus si o mai spun odata ,scrieti si in limba romana aceste modificari ,in engleza nu stiu unde sa le caut ,windows-ul meu este tot in romana !Multumesc !

  3. BB says:

    Domnule, ești tare. Îmi place site-ul tău, este foarte util.

comments

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese