502 Bad Gateway / Cloudflare Down – HowTo Fix

Cloudflare este un serviciu excelent din foarte multe puncte de vedere, iar pentru proprietarii de website-uri sau administratorii de sisteme web este de multe ori o bula de oxigen.  DNS manager, sistem de caching, administrare SSL cu reguli de fortare redirectionare HTTPS, crypto, firewall si multe alte optiuni sunt disponibile gratuit prin intermediul Cloudflare.
Pentru a beneficia de servicul Cloudflare utiliatorii trebuie sa-si deschida un cont gratuit si sa adauge domeniul sau domeniile web in consola. Dupa acest pas, la registrantul numelui de domeniu se vor adauga noile nameserverele (ns-urile) indicate in contul de Cloudflare. Din acel moment, toata administrarea DNS se va face din acest serviciu.

Ca oricare serviciu, chiar daca totul functioneaza bine in majoritatea timpului, sunt si momente (destul de rare, ce-i drept) in care posesorii de website-uri se confrunta cu probleme ale caror sursa este Cloudflare.

502 Bad Gateway – Cloudflare

 

502 Bad Gateway” este de cele mai multe ori o eroare de networking HTTP generata de server gazda.

O problema recenta la Cloudflare a generat aceasta eroare, iar impactul a fost imens. Sute de mii sau poate chiar milioane de website-uri nu au putut fi accesate mai bine de 30 de minute. De la bloguri, portaluri, publicatii online si  pana la mari furnizori de servicii si retele sociale nu au putut fi accesate din cauza acestei probleme la Cloudflare.

HTTP 502 errors

Resolved – Cloudflare has resolved the issue and services have resumed normal operation.
Jul 2, 14:57 UTC

Update – Cloudflare has implemented a fix for this issue and is currently monitoring the results.

Description:
Major outage impacted all Cloudflare services globally. We saw a massive spike in CPU that caused primary and secondary systems to fall over. We shut down the process that was causing the CPU spike. Service restored to normal within ~30 minutes. We’re now investigating the root cause of what happened.
Jul 2, 14:50 UTC

Monitoring – Cloudflare has implemented a fix for this issue and is currently monitoring the results.
We will update the status once the issue is resolved.
Jul 2, 14:15 UTC

Investigating
– Cloudflare is observing network performance issues. Customers may be experiencing 502 errors while accessing sites on Cloudflare.
We are working to mitigate impact to Internet users in this region.
Jul 2, 13:52 UTC

Cu toate acestea, au fost si site-uri care chiar daca foloseau serviciul Cloudflare au functionat in parametri normali. Toate aceste website-uri care au functionat, nu au avut DNS and HTTP proxy (CDN) activat.

Rezolvare 502 Bad Gateway / Cloudflare

Accesati contul de Cloudflare si mergeti la domeniul pe care intalniti aceasta eroare. In sectiunea DNS setati “DNS only“. Iconita cu norisor se va schimba din orange in gri.

Din acel moment, tot traficul va ocoli Cloudflare iar IP-ul real de iesire in internet al domeniului va fi expus, insa serviciul va functiona normal.

502 Bad Gateway / Cloudflare Down – HowTo Fix

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment