Adauga functionalitatea de navigare prin intermediul tab-urilor in Windows Explorer

Cei mai multi utilizatori nici macar nu isi mai amintesc cum era cand browserele nu aveau implementata inca optiunea de a naviga pe internet cu ajutorul tab-urilor. Iar majoritatea browserelor care exista (si sunt folosite frecvent) in ziua de astazi au aparut abia dupa ce au aparut tab-urile (nici macar browserelor mobile nu le lipseste acest feature). Imaginati-va doar cum ar fi ca pentru fiecare pagina diferita pe care doriti sa o deschideti in acelasi browser sa existe doar optiunea Open in New Window (mai sunt inca utilizatori care folosesc aceasta optiune?). In orice caz, tab-urile raman in continuare cea mai buna inventie in ceea ce priveste browserele web din ultima decada (sau chiar mai mult).

Tot de vreo decada (sau aproximativ) managerul de fisiere Windows Explorer a ramas aproape neschimbat, Microsoft aducand prea putine schimbari acestuia (in afara de modificarea design-ului cand a aparut Windows Vista si adaugarea Ribbon-ului in Windows 8). Multi utilizatori considera insa ca Explorer-ului ii lipseste un feature important, si anume tab-rile.

Daca obisnuiti sa lucrati cu mai multe directoare/foldere in acelasi timp, ganditi-va cat de inconvenienta devine navigarea intre acestea atunci cand desktop-ul (si Taskbar-ul) este aglomerat. BrightExplorer este o utilitate gratuita care adauga in Windows Explorer optiunea de a deschide directoare noi in tab-uri diferite in aceeasi fereastra (aceeasi functionalitate ca a tab-urilor din browsere).

brightexplorer

Cum functioneaza BrightExplorer?

Aplicatia nu este una de sine-statatoare (nu reprezinta un file explorer third-party), ci doar adauga functionalitatea tab-urilor in explorer-ul nativ al Windows-ului. Dupa instalare, aceasta adauga o bara de tab-uri in partea de sus (extrema) a file explore-ului pentru a nu interfera cu toolbar-uri deja existente (cum ar fi Ribbon) si pentru a face navigarea in sistem mult mai simpla si mai eficienta.  Deschiderea de tab-uri noi se face foarte simplu (la fel ca intr-un browser) dand click pe tab-ul gol (locatia default a tab-urilor noi este C:\). BrightExplorer permite de asemenea detasarea unui tab intr-o fereastra noua prin selectarea si tragerea acestuia din bara (feature premium).

Un feature interesant al BrightExplorer este panoul Favourites (pentru a-l deschide trebuie sa dati click pe Open Favourites in partea stanga, sub bara de tab-uri), in care utilizatorii pot adauga usor directoarele cu care lucreaza in mod frecvent dand click-dreapta in panou si selectand Add sau printr-un simplu drag&drop (feature premium). De asemenea, panoul include si optiunea de search (Find), care ajuta gasirea rapida a directoarelor adaugate anterior in Favourites.

brightexplorer-favourites

Download BrightExplorer.

Nota: Aplicatia include anumite add-onuri (feature-uri) premium, care pot fi cumparate de pe site-ul developerilor). Compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Add tab browsing functionality in Windows Explorer

Adauga functionalitatea de navigare prin intermediul tab-urilor in Windows Explorer

About the author

stealth

Leave a Comment