alg.exe (Application Layer Gateway Service)

Alg.exe este un proces de sistem care apartine Microsoftului, necesar pentru functionarea corecta a unor aplicatii cum ar fi clientii de IM (Instant Messages), Firewall, Ftp, BitTorrent etc. In lipsa alg.exe, porturile de comunicare vor fi blocate ca masura de securitate si conexiunea la internet va fi intrerupta. Situatia se poate remedia printr-un restart sau o relogare.

Alg.exe are rolul de a creste securitatea unei retele prin imbunatatirea protectiei firewall. Desi nu este un proces vital pentru sistem, terminarea acestuia poate cauza probleme cu conexiunea la internet si mai ales cu aplicatii care folosesc internetul. In cazul in care ati dezactivat alg.exe, restartati computerul si problema va fi rezolvata.

Atentie! Locatia programului legitim alg.exe este in folderul C:\Windows\System32. Daca descoperiti acest proces localizat in oricare alt folder din sistem, cel mai probabil acesta este un virus, trojan sau spyware!

How to » Task Manager » alg.exe (Application Layer Gateway Service)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment