alg.exe (Application Layer Gateway Service)

Alg.exe este un proces de sistem care apartine Microsoftului, necesar pentru functionarea corecta a unor aplicatii cum ar fi clientii de IM (Instant Messages), Firewall, Ftp, BitTorrent etc. In lipsa alg.exe, porturile de comunicare vor fi blocate ca masura de securitate si conexiunea la internet va fi intrerupta. Situatia se poate remedia printr-un restart sau o relogare.

Alg.exe are rolul de a creste securitatea unei retele prin imbunatatirea protectiei firewall. Desi nu este un proces vital pentru sistem, terminarea acestuia poate cauza probleme cu conexiunea la internet si mai ales cu aplicatii care folosesc internetul. In cazul in care ati dezactivat alg.exe, restartati computerul si problema va fi rezolvata.

Atentie! Locatia programului legitim alg.exe este in folderul C:\Windows\System32. Daca descoperiti acest proces localizat in oricare alt folder din sistem, cel mai probabil acesta este un virus, trojan sau spyware!

alg.exe (Application Layer Gateway Service)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment