Demonoid.com poate fi accesat de pe Opera 10!

Asa cum spuneam si , portalul de trackere demonoid.com este “down” pentru o parte din utilizatorii sai (inca nu ne-am dat seama daca problema apare doar in anumite tari – mai nou si in India si Olanda – insa cu siguranta apare doar pentru anumiti useri –> nu se stie pe ce criterii). Initial am crezut ca problema tine de ISP-uri, si in special de RDS&RCS unde suntem noi abonati, dar intre timp au aparut plangeri si de la useri care au net de la UPC sau ClickNet, asa cum au aparut si confirmari de la useri de pe aceste 3 ISP-uri cum ca demonoid.com li se incarca fara probleme. Si atunci? Ce au ei si noi n-avem? (sau invers…)

Una dintre variante ar fi ca problema sa fie de la serverele respectivului portal, o eroare probabil, iar alta ca anumite IP-uri sa fie blocate de acestea (din nou, nu se stie pe ce criterii). Oricum, IP-urile noastre fac parte dintre cele pe care demonoid.com incarca doar o pagina complet alba, indiferent de browserul folosit: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Flock sau Opera. Desi la Opera este discutabil. Si asta pentru ca, asa cum spuneam si , cea mai noua versiune Opera are cateva caracteristici noi printre care si Opera Turbo, noua tehnologie Opera care mareste viteza de navigare in cazul conexiunilor slabe (se economiseste bandwidth prin alterarea calitatii imaginilor).

De cand am instalat Opera 10 pe laptop nu am folosit niciodata Opera Turbo si asta pentru ca nu a fost nevoie. Insa astazi, dupa un frumos blank page incarcat de demonoid.com, am activat aceasta optiune, am dat un reload la pagina si surpriza!

demonoid_opera10

Explicatia este simpla: Opera Turbo foloseste proxy server, iar cu acest feature activat iesirea in internet se face printr-un proxy si nu prin IP-ul alocat de catre ISP.

LA1 – Dupa ce am dezactivat Opera Turbo si am dat un nou refresh la pagina, demonoid.com spunea ceva de genul:

eroare_demonoid

ceea ce m-a dus cu gandul ca a doua varianta este cea corecta. De ce?

LA2 – Mai devreme am sunat la RDS&RCS si providerul a confirmat ca problema nu tine de ei. Vom incerca sa contactam administratorii demonoid.com si vom reveni cu detalii.

LA3 – Mister elucidat. Detalii aici si aici (al doilea link poate fi accesat cu Opera Turbo)

Demonoid.com poate fi accesat de pe Opera 10!

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment