Bye-bye, IE6! Microsoft ia exemplu de la Firefox si Chrome si da drumu la upgrade-urile automate pentru Internet Explorer

Dupa ce timp de 5 ani de zile, Microsoft au trecut de la recomandari la sfaturi bine intentionate, apoi la rugaminti catre utilizatorii IE6 sa faca upgrade la browser – evident fara prea mult succes, intr-un sfarsit s-au hotarat sa urmeze exemplul Google si Mozilla pentru browserele Chrome respectiv Firefox, si sa dea drumul la actualizarile automate pentru web-browserul din dotare. Chiar daca aceasta initiativa ar fi fost foarte bine-venita inca de la lansarea Internet Explorer 7 si ar fi scutit multi web-designeri de dureri cumplite de cap, e bine si mai tarziu decat niciodata.

ie6

Desi luna trecuta inca era folosit de catre 8.3% dintre internautii din toata lumea, Microsoft si 3 sferturi de planeta spera ca de anul urmator IE6 va deveni treptat o amintire chiar si pentru cei mai incapatanati dintre acestia.

ie6-countdown

In ceva mai mult de doua saptamani, adica din ianuarie 2012, upgrade-ul automat de Internet Explorer va fi disponibil in Brazilia si Australia, urmand ca in decursul anului si alte tari sa fie trecute pe lista. Browserul va fi actualizat catre cea mai noua versiune suportata de sistemul de operare, adica utilizatorii Windows XP (printre care se numara si cei 99% inca utilizatori de IE6) vor trece la Internet Explorer 8.

Totusi, pentru ca nu se puteau sa fie doar vesti bune, Microsoft au anuntat si faptul ca utilizatorii care au refuzat in trecut upgrade-ul pentru Internet Explorer prin intermediul Windows Update nu vor primi update-ul automat, si de asemenea, ceilalti utilizatori IE6 vor avea posibilitatea de a dezactiva acest update.

STEALTH SETTINGS – Bye-bye, IE6! Microsoft takes example from Firefox and Chrome and rolls out automatic updates for Internet Explorer

Bye-bye, IE6! Microsoft ia exemplu de la Firefox si Chrome si da drumu la upgrade-urile automate pentru Internet Explorer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment