Transforma-ti PC-ul cu Windows 7 in WiFi Access Point cu Firewall si URL Tracking

Daca nu dispuneti de un router sau switch, insa doriti sa puteti conecta mai multe computere din casa la internet, cea mai buna metoda de share a conexiunii este transformarea unuia dintre computere (evident, cel in care intra cablul de internet) – fie ca este laptop cu WiFi inclus, fie ca este PC cu adaptor wireless – intr-un access point. In acest fel toate computerele cu WiFi din casa se vor putea conecta la internet prin intermediul respectivului computer folosind reteaua ad-hoc creata. Desi utilizatorii Windows 7 au posibilitatea sa creeze reteaua Wireless ad-hoc si din Control Panel/Network and Sharing Center, daca doriti sa puteti controla si cum sa fie aceasta folosita, va recomandam sa folositi MyPublicWiFi.

mypublicwifi

MyPublicWiFi este o aplicatie freeware care permite utilizatorilor nu doar sa creeze o retea ad-hoc wireless prin intermediul careia sa se conecteze la Internet pe diferite computere cu WiFi din casa, ci le permite si sa urmareasca pe ce pagini Web se intra de pe computerele respective si sa restrictioneze accesul acestora la servere de sharing (bittorent sau peer2peer).

mypublicwifi-management

In plus MyPublicWiFi va crea automat hotspot-ul, fara a fi necesar ca utilizatorii sa faca setari pentru retea, iar in tab-ul Clients sunt afisate toate computerele care se conecteaza la reteaua ad-hoc. De asemenea, aplicatia poate fi setata sa porneasca automat de fiecare data cand este pornit si sistemul pe care este instalata.

{filelink=28}

Nota: Aplicatie compatibila doar cu windows 7 si Windows Server 2008 (32 si 64 biti), insa la reteaua adhoc creata de aceasta se pot conecta si computere pe care ruleaza sisteme Windows anterioare, cum ar fi XP sau Vista.

STEALTH SETTINGS – Turn your Windows 7 Computer into a WiFi Access Point with Firewall and URL Tracking

Transforma-ti PC-ul cu Windows 7 in WiFi Access Point cu Firewall si URL Tracking

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment