Care vor fi cele mai importante feature-uri ale Android 5.0 Key Lime Pie

Desi Google a amanat data lansarii pentru sistemul de operare Android 5.0, nume de cod Key Lime Pie (explicatia neoficiala fiind aceea ca producatorii de smartphone-uri si tablete au nevoie de ceva mai mult timp pentru a face upgrade-ul la Android 4.2 Jelly Bean), sunt destule speculatii cum ca acesta va fi lansat cel mai devreme in iulie sau cel mai tarziu in octombrie (cand sistemul de operare Android va sarbatori cea de-a 5-a aniversare). De asemenea, sunt zvonuri cum ca urmatoarea versiune Android lansata va fi 4.3, ceea ce ar putea impinge lansarea Android 5.0 undeva pe la inceputul anului viitor.

Avand in vedere ca Google nu a suflat nici o informatie despre noul Key Lime Pie la conferinta anuala a developerilor Google I/O, zvonurile despre data de lansare a acestuia nu sunt momentan decat atat: zvonuri. Insa ceea ce se stie cu siguranta despre Android 5.0 KLP sunt care vor fi cateva dintre feature-urile importante ale acestuia.

android-5.0

Android 5.0 Key Lime Pie Features

Update pentru Camera ce va include (cel putin pentru dispozitivele Samsung) software-ul Samsung Orb, acesta putand crea fotografii la 360 grade (feature cunoscut ca Photosphere pe cateva dispozitive Google Nexus).

Tastatura imbunatatita, cu design nou, care va oferi o experienta mai satisfacatoare utilizatorilor (smart typing): tehnologia de sugerarea cuvintelor si cea de tastare prin swype vor fi mult imbunatatite si mai reliabile decat cu ce ne-am obisnuit in prezent.

Google Babel va unifica mai multe optiuni de mesagerie (cum ar fi Talk/Hangout, Voice, SMS si Gmail) sub acelasi “acoperis”.

Android 5.0 va beneficia de procesoare mai puternice, cu multi-tasking imbunatatit si cu GPU aditional. De asemenea, se asteapta ca durata de viata a bateriei sa fie ceva mai mare decat in Jelly Bean.

Utilizatorii Android se vor putea abona la diverse servicii de news direct din Google Play, iar Google planuieste sa laseze propriile jocuri pentru Android, sau cel putin asta sugereaza angajarea de luna trecuta a unui game designer, al carui job este descris ca Chief Game Designer @Android Play Studio.

STEALTH SETTINGS – The most important features of Android 5.0 Key Lime Pie

Care vor fi cele mai importante feature-uri ale Android 5.0 Key Lime Pie

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment