Confirm File Replace in Windows XP – No to All

In Microsoft Windows este imposibil sa avem intr-un folder doua fisiere cu acelasi nume. Dupa cum ati observat, atunci cand copiem fisiere cu acelasi nume, dintr-un folder in altul, Windows XP ne ofera varianta de replace pentru un singur fisier cu acelasi nume (Yes) , sau pentru toate fisierele care au acelasi nume "Yes to All". 

confirm file replace windows xp

Observam in imaginea de mai sus, ca in caseta "Confirm File Replace", Windows XP nu ne ofera posibilitatea de a nu copia toate fisierele care contin nume identice cu cele existente deja in folderul de destinatie. Pentru fiecare negatie trebuie sa apasam butonul "No". Mare problema nu ar fi, dar daca sunt de copiat 500 de poze, iar 100 din ele se afla deja in folderul de destinatie…o sa dureze ceva timp ca sa apasam de 100 de ori butonul "No".

"No to All" exista si in Windows XP, dar pentru a folosi aceasta comanda trebuie sa tineti apasata tasta Shift si sa faceti click pe butonul "No" din "Confirm File Replace".

Aceasta mica ciudatenie a Windows XP a fost rezolvata foarte bine pe noile sisteme de operare  Windows Vista si Windows 7, care ne ofera variantele: "Don`t copy" + "Do this for the next X conflicts" si  "Copy, but keep both files" (optiune care pastreaza fisierul existent si il redenumeste pe cel care creaza conflictul de nume in folderul destinatie.

copy files in Windows 7

Confirm File Replace in Windows XP – "No to All" option.
Stealth Settings – sitemap .

Confirm File Replace in Windows XP – No to All

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment