Cum putem afisa parolele salvate intr-un browser cu un simplu click

Majoritatea internautilor obisnuiesc sa salveze parolele de la diverse conturi online in browserele pe care le folosesc pentru a accesa respectivele conturi, pentru ca apoi sa se poata conecta automat pe acestea, fara a trebui sa reintroduca parolele. De cele mai multe ori, acest lucru duce la uitarea parolelor (mai ales daca vorbim de mai multe conturi, cu parole diferite pentru fiecare cont in parte), pentru ca apoi sa fie destul de dificil sa deslusim ce parola corespunde carui cont, sau chiar sa nu reusim sa ne mai amintim deloc parolele respective.

Bineinteles, in browsere cum ar fi Firefox sau Chrome, utilizatorii pot accesa parolele salvate din optiunile de securitate (sau avansate) ale browserului, insa sunt si browsere, cum ar fi Internet Explorer, care nu afiseaza parolele salvate decat cu ajutorul aplicatiilor third-party. Pentru astfel de browsere, dar si pentru un acces mai rapid pe cele care ofera o lista cu parolele salvate, exista o solutie foarte simpla, si anume folosirea bookmarklet-ului ISeePass.

Cum functioneaza ISeePass?

In primul rand, avand in vedere ca este vorba de un bookmarklet, ISeePass este compatibil cu majoritatea browserelor existente in prezent. Apoi, pentru a va folosi de acest bookmerklet, vizitati pagina aceasta si trageti ISeePass in bara de bookmark-uri a browser-ului.

IseePass-Bookmarklet

Apoi, ori de cate ori doriti sa afisati o parola salvata in browser, dati click pe bookmarklet (in bara de bookmark-uri), iar parola va fi afisata in loc-ul stelutelor afisata in mod normal in campul Password.

IseePass

Pentru a reascunde parola, nu trebuie decat sa dati din nou click pe bookmarklet-ul ISeePass.

Urmand pasii descrisi mai sus, veti putea vizualiza parolele salvate in browsere ori de cate ori acestea sunt uitate, sau cand nu mai stiti exact ce parola ati folosit pentru ce cont.

STEALTH SETTINGS – How to display saved passwords in your browser with just one click

Cum putem afisa parolele salvate intr-un browser cu un simplu click

About the author

stealth

Leave a Comment