Cum putem conditiona browserul IE8 sa redea o pagina web ca in IE7.

Desi se spune ca Internet Explorer 8 este creat pe structura versiunilor anterioare, si ca respecta standardele web, multe pagini sunt concepute sa ruleze in parametrii normali (maxima compatibilitate) pe Internet Explorer 7. Probleme de compatibilitate a paginilor web pe noul browser, exista. Dupa ce l-am instalat, am observat ca unele posturi din blog sunt lipsite ba de content, ba de poze, ba de titluri si alte elemente. Aceasta eroare de randare poate fi rezolvata foarte usor, prin utilizarea noii functii “Compatibility View”. Aceasta functie va arata paginile web in IE8, folosind suportul de randare al IE7. In capatul “Address Bar” (URL) exita un buton catre aceasta optiune. Seamana cu o foaie de hartie rupta in doua.

compatibility view

Daca nu doriti sa folositi mereu butonul de “Compatibility View”, puteti seta browserul sa ruleze permanent in acest mod, sau puteti seta “Compatibility View” permanent, pentru website-urile preferate.

compatibility view settings

Optiunea o gasiti in “Tools” –> “Compatibility View Settings”.

Metoda de mai sus, pote fi aplicata de utilizatorul care si-a instalat IE8. O alta modalitate prin care se poate forta IE8 sa randeze paginile in compatibilitate IE7, tine de cel care realizeaza site-ul. Webmasterul / web designerul, poate folosi o linie de comanda meta-content, in headerul paginilor web.

<meta content="IE=EmulateIE7" http-equiv="X-UA-Compatible" />

Header-ul va arata de forma:

   1: <html>
   2: <head>
   3:  <!-- Use IE7 mode -->
   4:  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
   5: <title>Titlu Pagina Web</title>
   6: </head>

Momentan nu se poate sti cum va evolua IE8, daca este sa luam in calcul faptul ca  browserul se afla momentan in stadiul de dezvoltare Beta 2. IE8 are o serie de functii noi, si din cate am observat, incarca paginile web mult mai repede decat IE7. Cine stie, in viitor poate ca versiunea finala a IE8 va fi un real concurent cu Firefox pe piata browserelor.

Cum putem conditiona browserul IE8 sa redea o pagina web ca in IE7.

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment