Cum putem extinde perioada de trial a Office 2010 RTM pana la 180 zile

In urma cu aproape 2 ani va spuneam de posibilitatea de a pana la aproape 1 an de zile. Pe acelasi principiu (adica cel al rearmarii), utilizatorii Microsoft Office care s-au hotarat sa testeze Office 2010 pot extinde perioada de trial a acestuia pana la 180 de zile, rearmandu-l la fiecare 30 de zile (rearmarea Office 2010 poate fi efectuata de maxim 5 ori, fisierele originale ale suitei nefiind afectate de comenzile acesteia).

 office2010-trial

Deoarece procesul de rearmare al Microsoft Office 2010 este ceva mai complicat decat procesul de rarmare al Windows 7 este mult mai simplu daca executarea comenzilor este facuta prin intermediul unui script (fisier .bat). Pentru a crea acest script deschideti un Notepad si copiati liniile de mai jos:

@echo off
color C
mode con: cols=73 lines=3
title OfficeRearm5
SET file=%SystemDrive%OfficeRearm5.bat
IF EXIST %file% attrib -h %file% 
echo @echo off >>%file%
echo "C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedOfficeSoftwareProtectionPlatformOSPPREARM.EXE" >>%file%
attrib +h %file%
schtasks /create /tn "Rearm2" /tr %file% /sc daily /mo 30 /RL HIGHEST /f
"C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedOfficeSoftwareProtectionPlatformOSPPREARM.EXE"
pause

Salvati fisierul sub numele InstallOR5, apoi modificati-i extensia din .txt in .bat

In ultima zi a perioadei de trial Office 2010 (adica in a 30-a zi dupa ce ati instalat suita) executati fisierul InstallOR5.bat (Atentie! trebuie rulat cu drepturi de administrator!).

office2010-rearm

Acesta va crea un alt fisier .bat – OfficeRearm5.bat – pe partitia de sistem, care se va executa automat la fiecare 30 de zile, prelungind perioada de trial cu inca 150 de zile.

officerearm5

Dupa ce se va incheia perioada de 180 de zile de trial, este recomandat sa dezinstalati scriptul de rearmare. Deschideti din nou un Notepad, si copiati in acesta randurile de mai jos:

@echo off
color C
mode con: cols=69 lines=2
title OfficeRearm5
SET file=%SystemDrive%OfficeRearm5.bat
IF EXIST %file% attrib -h %file%
del %file% 
schtasks /delete /tn "Rearm2" /f
pause

Denumiti fisierul UninstallOR5 si modificati-i extensia din .txt in .bat. Executati UninstallOR5.bat pentru a dezinstala scriptul de rearmare automata (OfficeRearm.5.bat).

uninstall-rearm

Nota: Inainte de a crea scriptul de rearmare, asigurati-va ca aveti instalat .NET Framework 3.5 sau 4.

Cum putem extinde perioada de trial a Office 2010 RTM pana la 180 zile

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment