Cum putem inchide mai multe procese care ruleaza in Windows cu un singur click

In momentul in care o aplicatie care ruleaza in Windows se blocheaza nu raman prea multe lucruri de facut decat sa astepti (ziua de maine, in cel mai bun caz) sau sa inchizi/termini procesul aplicatiei respective. Insa uneori este posibil ca procesul respectiv sa se “opuna”, inghetand total sistemul de operare sau scotand la inaintare diverse mesaje de eroare.

De asemenea, in cazul unei virusari (accidentale sau nu), procesele raspunzatoare de functionarea virusilor pot de asemenea (si in cele mai multe cazuri o fac) sa refuze sa se lase inchise. In plus, virusii pot infecta procese de sistem legitime, protejate chiar de sistem pentru a nu putea fi terminate de catre useri.

Daca va aflati intr-unul dintre aceste cazuri, stiti deja ca Task Manager-ul nu va poate fi de prea mare ajutor. De aceea va recomandam doua programe micute, fiecare dintre acestea permitandu-va sa inchideti/terminati mai multe procese in acelasi timp (doar cu un singur click) si, foarte important, permitandu-va sa terminati procese virusate sau nelegitime (chiar daca sunt protejate de sistem/virusi).

1. KillProcess – este o aplicatie portabila si gratuita, ucigas de prima mana (:D) care va permite sa terminati aproape orice process ruleaza in Windows, indiferent daca acestea sunt procese de sistem sau procese malware. Pentru a opri/termina mai multe procese in acelasi timp – cu un singur click – tineti tasta Ctrl apasata si selectati procesele respective.

killprocess

Download KillProcess.

2. Ultimate Process Killer – tot gratuita si tot portabila, aceasta aplicatie scaneaza sistemul pentru a identifica procesele care ruleaza si locatiile acestora. Orice proces suspect poate fi terminat si de asemenea pot fi sterse si fisierele de origine ale acestora (daca identificati un process malware, puteti sa il terminati imediat si sa stergeri fisierul care ruleaza procesul respectiv). Pentru a inchide mai multe procese in acelasi timp, este de ajuns sa bifati/selectati procesele respective.

ultimate-process-killer

Download Ultimate Process Killer.

Nota: Este recomandat sa folositi aceste doua utilitati doar in cazul in care sunteti obisnuiti sa lucrati cu procesele de sistem! De asemenea, a nu se face confuzia intre acestea si programele antivirus.

Cum putem inchide mai multe procese care ruleaza in Windows cu un singur click

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.