Cum putem schimba motorul de cautare implicit in Internet Explorer 10 (Windows 8 tips)

In Internet Explorer 10, la fel ca si in versiunile anterioare, motorul de cautare default al browser-ului este Bing. Insa, spre deosebire de versiunile anterioare, optiunea de a modifica motorul de cautare default este, desi disponibila in continuare, foarte bine ascunsa. Iar utilizatorii IE care prefera un alt motor de cautare, cum ar fi Google, trebuie sa sape un pic pentru a-si da seama cum pot sa il seteze pe acesta ca default search engine. In plus, versiunii moderne a IE 10 ii lipseste in totalitate aceasta optiune, in schimb, modificarea facuta pe versiunea desktop a browser-ului va avea efect si pentru aceasta.

Cum modificam motorul de cautare default in IE 10 in Window 8?

  • deschideti desktop-ul (dati click pe tile-ul Desktop in Start Screen sau apasati combinatia de taste Windows + D), apoi dati click pe iconita IE din Taskbar pentru a deschide browser-ul in versiunea sa pt desktop.
  • in Internet Explorer, dati click pe iconita de setari (sub forma unei rotite) din coltul dreapta-sus al browser-ului, apoi selectati Manage add-ons din meniul afisat.

manage-addons

  • in fereastra deschisa selectati Search Providers din panoul Add-on Types (partea stanga), apoi dati click pe link-ul Find more search providers din partea de jos a ferestrei

find-search-providers

  • in galeria afisata, selectati motorul de cautare preferat (ex. Google), apoi dati click pe butonul Add to Internet Explorer

search-providers-gallery

  • in fereastra de confirmare, bifati optiunea Make this my default search provider, apoi dati click pe Add

add-provider-to-ie

Si gata, motorul de cautarea ales de dvs va fi setat ca default atat in versiunea desktop a IE 10, cat si in cea moderna.

Nota: Pentru ca modificarea sa aiba efect, cel mai probabil va trebui sa inchideti si sa redeschideti Internet Explorer (pentru a inchide IE in versiunea moderna, duceti mouseul in partea de sus a ferestrei, apasati click-stanga si trageti fereastra inspre partea de jos a ecranului).

STEALTH SETTINGS – How to change default Search Engine in Internet Explorer 10 (Windows 8 tips)

Cum putem schimba motorul de cautare implicit in Internet Explorer 10 (Windows 8 tips)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment