Cum puteti dezactiva Serviciile de Sistem inutile [Windows 7]

sunt acele mici aplicatii care ruleaza in backgroundul fiecarui sistem de operare, majoritatea fiind responsabile de functionarea corecta a acestuia si a aplicatiilor/programelor instalate (core services). Insa o parte dintre aceste servicii sunt inutile, functionand “in gol” (sau in asteptarea anumitor componente auxiliare cum ar fi imprimantele, faxurile, routere etc.) si, implicit, consumand resurse degeaba.  De aceea noi recomandam dezactivarea acestor servicii pentru a mari performanta sistemului dvs.

Pentru a dezactiva un serviciu (atentie! daca nu sunteti familiarizati cu serviciile de sistem studiati bine descrierea acestora pentru a fi siguri ca nu veti dezactiva servicii vitale pentru functionarea sistemului de operare) urmati pasii descrisi in continuare:

  • deschideti Services (tastati services.msc in Search program and files in Start Menu si dati Enter)

open_services

  • localizati serviciul (sau serviciile) pe care doriti sa le dezactivati si dati dublu-click pe acesta pentru a deschide Properties

select_service

  • in tab-ul General modificati tip-ul de Startup (Startup Type) pentru serviciul respectiv in Disable apoi dati click pe Apply si OK.

service_properties

Repetati pentru toate serviciile pe care doriti sa le dezactivati (sau in cazul in care doriti sa reactivati serviciul respectiv)

Atentie mare la ce servicii dezactivati pentru a nu va trezi in imposibilitatea de a mai boota sistemul dupa aceea!

Nota: Acest tutorial a fost facut pe un sistem de operare Ultimate.

Cum puteti dezactiva Serviciile de Sistem inutile [Windows 7]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment