Activeaza Check Boxes pentru selectarea multipla a Item-urilor in Windows 7

Selectarea multipla a fisierelor in Windows este posibila cu ajutorul tastelor Ctrl (selecteaza pe rand fisierele dorite) si Shift (selecteaza simultan mai multe fisiere), ceea ce duce, in mod evident, la folosirea concomitenta a tastaturii si a mouse-ului, lucru ce poate fi stresant uneori, chiar si pentru acei utilizatori carora aceasta combinatie le-a intrat in reflex.

Una dintre caracteristicile mai putin cunoscute ale Windows 7 OS (caracteristica existenta si la fel de “populara” si in Windows Vista) este optiunea de a activa Check Boxes pentru selectarea multipla, in felul acesta nemaifiind necesara folosirea tastelor “ajutatoare”.

Pentru a activa check boxes pentru selectare multipla deschideti Folder Options (Windows Explorer –>Organize sau tastati folder options in Search programs and files in Start Menu), apoi in View tab bifati Use check boxes to select items. Apply –>OK.

folder_options enable_check_boxes

Veti observa aparitia unor casute (boxes) in stanga itemurilor atunci cand pozitionati cursorul peste acestia. Bifand respectivele casute puteti selecta fisiere multiple folosind doar mouse-ul.

select_multiple

De asemenea, veti observa o casuta si sub Menu Bar in Windows Explorer, langa coloana cu numele fisierelor (Details mode).

select_all

Check Boxes functioneaza si pt item-urile/folderele de pe Desktop sau din orice alt folder din sistem (inclusiv pentru hard disk drives).

desktop hdd

Very handy, im? :)

Activeaza Check Boxes pentru selectarea multipla a Item-urilor in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment