Dezactivati sau reactivati optiunile ecranului Ctrl+Alt+Del in Windows 7

Fiecare utilizator Windows isi personalizeaza computerul din dotare asa cum crede el de cuviinta, fie ca e vorba doar de tema sistemului de operare sau de modificari de design si de software care necesita cateva cunostinte ceva mai avansate despre Windows (pentru a face modificarile manual) sau folosirea unor terte aplicatii.

Cum putem personaliza ecranul Ctrl+Alt+Del?

cad-screen1

Daca sunteti utilizator Windows 7 si doriti sa personalizati ecranul Ctrl+Alt+Del al acestui sistem de operare (ecran care se deschide atunci cand folosim combinatia de taste Ctrl+Alt+Del), puteti face acest lucru din Local Group Policy Editor (valabil doar pentru utilizatorii Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate sau Windows 7 Enterprise; Windows 7 Starter si Windows 7 Home Premium nu dispun de aceasta utilitate), din Registry Editor sau mult mai rapid (si fara riscuri) folosind Tweak Ctrl+Alt+Del Options Tool.

Tweak Ctrl+Alt+Del Options Tool este o aplicatie micuta si portabila (nu necesita instalare) care ajuta utilizatorii Windows 7 sa modifice ecranul Ctrl+Alt+Del prin adaugarea sau eliminarea unor optiuni.

tweak-cad-options

De exemplu, daca nu doriti ca pe ecranul Ctrl+Alt+Del sa fie afisate optiunea de a schimba userul (Switch User), optiunea de a deloga userul curent (Log off) si optiunea de a schimba parolele userilor (Change a password) nu trebuie decat sa deschideti Tweak Ctrl+Alt+Del Options Tool si sa bifati comenzile care dezactiveaza aceste optiuni. Apoi dati click pe OK si inchideti aplicatia. Ecranul Ctrl+Alt+Del va arata asa:

cad-screen2

Daca doriti sa reafisati optiunile anulate, deschideti aplicatia si debifati comenzile de dezactivare.

Daca nu doriti sa folositi o aplicatie pentru a modifica ecranul Ctrl+Alt+Del, puteti dezactiva optiunile manual din Local Group Policy Editor (pentru a-l deschide tastati gpedit.msc in Search-ul din Start Menu si dati Enter). Navigati catre User Configuration > Administrative Templates > System > Ctrl+Alt+Del Options (panoul din stanga).

gpedit-cad

Apoi dati dublu-click pe oricare dintre setarile din dreapta pentru a o activa (selectati Enabled si dati click pe OK). Pentru dezactivare dati din nou dublu-click pe setare si selectati Not Configured sau Disabled)

Nota: Tweak Ctrl+Alt+Del Options Tool este compatibila si cu Windows Vista (nu functioneaza pe XP).

– Disable or enable Ctrl+Alt+Del screen options in Windows 7

Dezactivati sau reactivati optiunile ecranului Ctrl+Alt+Del in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment