Cum sa resetam Registrii si Serviciile Windows la valorile default

De fiecare data cand instalam o aplicatie in Windows, aceasta adauga sau modifica niste registrii in sistem. La dezinstalarea aplicatiilor insa, lucrurile nu mai sunt atat de simple, pentru ca de obicei acestea uita sa ia cu ele cel putin o parte din registrii adaugati la instalare sau, uneori, modifica sau sterg registri necesari pentru functionarea corecta a altor aplicatii, ba chiar pot dezactiva dintre serviciile de sistem. Iar cele mai multe erori de sistem au la baza serviciile dezactivate si registrii corupti rezultati in urma instalarii si dezinstalarii aplicatiilor pe care le folosim in Windows.

RefreshPC este o utilitate freeware (gratuita) pentru Windows care permite utilizatorilor sa reseteze serviciile si registrii de sistem la valorile lor initiale (implicite), in felul acesta rezolvand orice problema cauzata de erorile de registrii sau servicii. In plus, RefreshPC poate curata si fisierele prefetch si folderele cu fisiere temporare din Windows.

Interfata este simpla si foarte usor de folosit, iar la prima utilizare RefresPC, imediat dupa instalare, vom fi intrebati daca dorim sa cream un restore point (recomandabil este sa dam click pe Yes, avand in vedere ca nu vom mai avea aceasta posibilitate la o folosire ulterioara a utilitatii). Pentru a reseta registrii si serviciile Windows la valorile initiale nu trebuie decat sa dam click pe butonul Refresh My Windows Settings.

refreshpc

Dupa folosirea RefreshPC este necesar un restart pentru ca modificarile facute de utilitate sa aiba loc.

Refresh PC reduce numarul erorilor afisate in Event Viewer, repara configuratiile corupte ale serviciilor de sistem care pot cauza probleme cu PC-ul, inclusiv bootarile greoaie, lente ale sistemului, curata folderele temporare si reseteaza registrii de sistem la valorile lor default.

Nota: Aplicatie compatibila cu toate versiunile Windows XP, Windows Vista si Windows 7, 32-bit si 64-bit.

Cum sa resetam Registrii si Serviciile Windows la valorile default

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment