Cum sa folosesti un USB flash ca RAM suplimentar in Windows Vista

Motive pentru care vrei sa upgradezi RAM-ul PC-ului din dotare sunt destule, insa la fel de multe motive exista si pentru amanarea acestui upgrade. In primul rand lipsa de bani, apoi lipsa de timp, sau, cel mai probabil, memoria scurta :D. Sa presupunem, de exemplu, ca vrei sa testezi o aplicatie sau un joc nou, insa acestea se misca enervant de incet pe configuratia actuala a computerului. Ceva RAM in plus nu ti-ar strica in astfel de momente, si, cu toate ca te gandesti sa cumperi inca o memorie, dupa ce inchizi PC-ul uiti. De altfel, jocul nu o sa ruleze mai bine doar la gandul ca o sa  upgradezi RAM-ul.

Pentru userii Windows Vista exista o metoda simpla de a creste performanta sistemului si de a se bucura de o viteza mai mare a acestuia. ReadyBoost este o optiune caracteristica acestui OS (Vista), prin intermediul careia userii pot folosi un USB stick obisnuit ca memorie suplimentara. Insa, avand in vedere ca nu este de ajuns sa conectam un USB flash la computer pentru ca sistemul sa devina mai sprinten instantaneu, trebuiesc facute cateva setari specifice, explicate in continuare:

1. Conectati USB flash-ul la computer (mai intai dezactivati AutoPlay), apoi dati click dreapta pe acesta si selectati Properties.

2. In Properties dati click pe tab-ul ReadyBoost si selectati Do not use this device, apoi dati click pe OK si deconectati USB stick-ul de la computer

3. Deschide editorul de registri (Run->regedit) si urmeaza calea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\EMDgmt. In panoul din stanga (sub EMDgmt) ai o lista cu dispozitivele USB care au fost conectate la computer de cand a fost instalat sistemul. Unul dintre acele dispozitive este USB flash-ul tau. Selecteaza-l (un singur click) apoi modifica urmatoarele in panoul din dreapta:

  • click-dreapta->Modify pe intrarea Device Status, modifica-i valoarea in 2, apoi da click pe OK
  • modifica valorile intrarilor ReadSpeedKBs si WriteSpeedKBs in 1000.
  • inchide regedit.

4. Reconecteaza USB flash-ul la computer. Mergeti in Properties->ReadyBoost si selectati Use this device. Sistemul tau se va comporta ca si cand ar fi primit o portie buna de RAM in plus. Enjoy! :D

Cum sa folosesti un USB flash ca RAM suplimentar in Windows Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment