Cum sa importam in MS Outlook sarbatorile nationale (zilele nelucratoare) din tari diferite

Probabil ca vreti sa aflati cate zile nelucratoare mai aveti in acest an sau poate ca visati de pe acum la zilele de vacanta din anul viitor. Sau poate ca va intereseaza sa aflati in ce zile sa nu stabiliti intalniri de afaceri sau care sunt zilele in care nu veti putea contacta diversi parteneri din diverse tari datorita/din cauza (depinde de situatie :D) sarbatorilor lor nationale. Indiferent de motivul pentru care va intereseaza care sunt zilele de sarbatoare de pe mapamond, puteti sa le aflati foarte simplu cu Outlook-ul cel de toate zilele.

O anumita parte – mai mica sau mai mare – din utilizatorii Outlook-ului obisnuiesc sa introduca manual in Calendar sarbatorile nationale din diferite tari, insa aceasta operatiune consuma extrem de mult timp. O metoda mult mai simpla, care se rezuma doar la cateva click-uri si care necesita si foarte putin timp, este importarea acestora prin intermediul Outlook Option.

Pentru a importa zilele nelucratoare/sarbatorile nationale in Outlook 2003 si 2007, dati click pe Tools in Menu bar si selectati Options din meniul afisat.

outlook-tools

Apoi deschideti Calendar Options

calendar-options-2007

si dati click pe Add Holidays.

add-holidays2007

In fereastra deschisa selectati tarile ale caror sarbatori nationale doriti sa le importati in Calendar si dati click pe OK.

select-country

Pentru a importa zilele nelucratoare in Outlook 2010 dati click pe File (in coltul din stanga-sus), apoi selectati Options din meniu.

outlook2010

In Outlook Options, dati click pe Calendar, iar in Calendar Options dati click pe Add Holidays.

calendar-options

Selectati tarile pentru care doriti sa adaugati sarbatorile nationale si dati click pe OK.

add-holidays

Si gata. Problema zilelor de vacanta e rezolvata (cel putin in Outlook :P) Astfel veti sti dinainte ce planuri sa va faceti (sau sa nu va faceti) pentru zilele nelucratoare.

Cum sa importam in MS Outlook sarbatorile nationale (zilele nelucratoare) din tari diferite

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment