Cum sa modifici marimea default a fonturilor in Windows 7

Probabil exista destui utilizatori care nu sunt multumiti de marimea default a scrisului/fontului in acest sistem de operare, din motive mai mult sau mai putin variate (cel mai posibil medicale). Daca va aflati intr-o situatie asemanatoare si doriti sa customizati marimea default a fonturilor in Windows 7 (fie ca doriti sa o mariti sau sa o micsorati), puteti realiza acest lucru foarte usor, urmarind instructiunile de mai jos:

  • dati click-dreapta pe orice portiune libera de pe Desktop si selectati Personalize din meniul afisat (de asemenea, puteti deschide > Appearance and Personalization > Personalization)
personalize
  • in coltul din stanga-jos a ferestrei deschise dati click pe Display
display
  • daca doriti sa folositi o marime mai mare a fontului, selectati Medium (125%)
  • daca doriti sa customizati fontul la alte dimensiuni, atunci dati click pe Set custom text size (DPI) in panoul din stanga ferestrei
customize-display
  • selectati procentajul pentru dimensiunea fontului apoi dati click pe OK, apoi pe Apply
custom-dpi-settings

Vi se va cere sa dati Log Off pentru ca modificarile sa aiba efect, iar dupa ce va veti loga din nou, veti observa ca marimea fontului va fi ajustata dupa noile setari.

log-off

In cazul in care nu sunteti multumiti de modificari, puteti sa reluati pasii de mai sus pana cand veti ajunge la dimensiunea dorita.

How to » Noteworthy » Cum sa modifici marimea default a fonturilor in Windows 7

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment