Cum sa updatam sau sa instalam DirectX in Windows

In cazul in care intampinati diverse erori atunci cand incercati sa rulati un anumit joc sau sa vizualizati un videclip la calitate HD, cel mai probabil problema este cauzata fie de lipsa anumitor fisiere DirectX din sistem, fie de incompatibilitatea respectivelor aplicatii multimedia cu versiunea de DirectX instalata.

directx-error

DirectX este o suita de tehnologii care face posibila accelerarea componentelor hardware astfel incat utilizatorii sa poata avea acces la diverse aplicatii multimedia cum ar fi jocurile si filmele 3D. Incepand cu sistemul de operare Windows 7, Microsoft a introdus o noua versiune de DirectX, si anume DirectX 11 (necesara pentru ca utilizatorii Windows sa poata rula jocuri de ultima generatie sau clipuri in format HD).

Cum putem updata sau instala DirectX?

Pentru a verifica daca DirectX este instalat corect in sistem sau pentru a verifica versiunea acestuia, trebuie sa accesati utilitatea DirectX Diagnostic (tastati dxdiag in Start Menu sau Start Screen si dati Enter).

dxdiag

In cazul in care aceasta nu este gasita in sistem, inseamna ca DirectX are anumite fisiere corupte sau lipsa, si este necesara reinstalarea acestuia. Pentru a instala DirectX in Windows trebuie accesati Microsoft Download Center, apoi cautati si rulati DirectX End-User Runtime Web Installer pentru a inlocui fisierele lipsa sau corupte ale DirectX-ului.

DirectX End-User Runtime Web Installer.

In cazul in care aveti instalata in sistem o versiune mai veche a DirectX si doriti sa o updatati, puteti face acest lucru prin intermediul Windows Update, instaland ultimul Service Pack sau ultimul update de platforma disponibile pentru sistemul dvs. De asemenea, puteti downloada si instala manual pachetul de update-uri care updateaza si DirectX-ul accesand KB179113 in Microsoft Support.

Nota: DirectX 11 este compatibil cu Windows 7 si Windows Server 2008 R2; Direct X11.1 este compatibil cu Windows 8 si Windows Server 2012; Direct X 11.2 este compatibil cu Windows 8.1 si Windows Server 2012 R2.

STEALTH SETTINGS – How to update or install DirectX in Windows

Cum sa updatam sau sa instalam DirectX in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment