Deschiderea fisierelor .DOCX & .DOCM , cu MS Office Word 2003 .

Odata cu aparatia Microsoft Office 2007,  a fost introdusa si o noua terminatie / extensie pentru fisierele “document“, Office Word 2007.
.DOCX , reprezinta inlocuitorul extensiei .DOC , din Office Word 2003 , ambele afisand un fisier document.
Un  fisier document , salvat cu extensia .docx, nu poate fi vizualizat cu Office Word 2003 sau de o alta versiune mai veche de Word, decat daca acesta este convertit intr-un fisier .doc. Pe net exista multe site-uri care ofera acest serviciu de conversie (din .docx in .doc) online, numai ca aceasta metoda nu este foarte rapida si foarte sigura. Practic , dumneavoastra trimiteti un fisier .doc (care ar putea sa contina date private / confidentiale) catre o destinatie nesigura.
Microsoft ofera o solutie simpla pentru utilizatorii de MS Office Word 2003 , care doresc sa deschida fisiere .DOCX .

Microsoft Office Compatibility Pack , este un update care se instaleaza peste Office 2003 (sau peste o versiune mai veche de Office) si care ajuta la vizualizarea fisierelor .docx.
Tot ce trebuie sa faceti , este sa descarcati si sa instalati  Compatibility Pack-ul.

Download : microsoft.com

Pe langa fisierele MS Office 2007 , Office Compatibility Pack, permite si deschiderea de fisiere Excel si PowerPoint 2007, pe versiunile de MS Office mai vechi de 2007 .

Instalare Office Compatibility Pack :

Dupa ce ati descarcat “Office Compatibility Pack“, in calculator se va gasi un fisier cu numele “FileFormatConverters.exe“. Dati dublu-click pe el si in fereastra care se va deschide , bifati casuta din dreptul “Click here to accept the Microsoft Software License Terms” , apoi click pe butonul “Continue“.

docx install

Asteptati cateva momente , pana va apare pe ecran o caseta in care scrie “The installation is complete“. Click “OK” si gata . Acum puteti deschide fisierele .docx si .docm, cu alte veriuni de MS Office , mai vechi decat 2007 .

docx 2

MICROSOFT OFFICE COMPATIBILITY PACK FOR WORD, EXCEL, AND POWERPOINT 2007 FILE FORMATS” , poate fi instalat atat pe Windows XP cat si pe Windows Vista .

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment