Dezactivare UAC (User Account Control)

Sunt sigur ca multi utilizatori de Windows Vista nu cunosc cauzele si importanta alertei User Account Control (UAC). UAC este o tehnologie de securitate, introdusa de Microsoft odata cu Windows Vista, cu rolul de a imbunatati protectia anti-malware / antivirus. Aceasta tehnologie are rolul sa limiteze accesul utilizatorul la unele aplicatii care nu sunt instalate cu rang de Administrator. Instalat default, Windows Vista creeaza un user “administrator”, dar acesta nu poate rula aplicatii straine de sistem, daca nu are accesul Administratorului real. (nu este o explicatie exacta, este doar sa va faceti o idee generala asupra UAC). Cu alte cuvinte, un utilizator poate avea privilegii de administrator, dar pentru a rula o aplicatie, trebuie sa treaca de aceasta alerta :

User Account Control (UAC)

Windows needs your permission to continue

Pentru unii acest mesaj este stresant si singura solutie ca sa scape de el este dezactivarea…desi nu as recomanda la nimeni asa ceva. Mai ales daca nu cunoaste bine executabilele de uz si nu are un antivirus performant si bine setat.

Dezactivarea UAC se poate face prin mai multe metode. Nu o sa prezint decat una simpla si suficienta.

Dezactivare UAC (User Account Control) din Control Panel.

– click pe butonul “start” (jos, in coltul din stanga:-))

– click pe “Control Panel”

– click pe “User Accounts and Family Safety”

– sub “User Account” aveti optiunea “Add or remove user accounts“. Click pe aceasta optiune.

– o sa ajungeti in pagina de administrare users.

– click pe “Go to the main User Accounts page” (undeva in partea de jos gasiti aceasta optiune)

– ajungeti in pagina de administrare user si selectati optiunea “Turn User Account Control on or off” (exact ce va intereseaza)

– debifati optiunea din dreptul “Use User Account Control (UAC) to help protect your computer” si click OK.

Felicitari! Calculatorul dvs. nu mai este protejat de UAC.

Dezactivare UAC (User Account Control)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment