Download Windows 8 Release Preview si Windows Server 2012 Release Candidate

Cu toate ca fusese anuntata pentru sfarsitul lui iunie, se pare ca Microsoft a decis sa grabeasca lansarea Windows 8 Release Preview si Windows Server 2012 Release Candidate, aceste sisteme de operare fiind disponibile pentru public inca din prima zi a acestei luni.

Windows-8-Release-Preview

Windows 8 Release Preview are build number 8400 (versiune finalizata inca de pe data de 18 mai) si, desi utilizatorii pot face upgrade direct de la Customer Preview la Release Preview, acestia nu pot pastra aplicatiile instalate sau setarile de sistem. In schimb, cei care vor face upgrade-ul de la Windows 7 la noua versiune Windows 8 vor putea pastra atat aplicatiile si setarile sistemului, cat si conturile de utilizator existente.

Fata de Customer Preview, Windows 8 Release Preview contine o serie de modificari marunte la interfata (UI), cateva aplicatii Metro noi si imbunatatiri ale performantei sistemului. Insa, din fericire pentru utilizatori, cerintele minime de sistem au ramas aceleasi ca pentru Windows 7 si Windows 8 Customer Preview: procesor de minim 1GHz, 1 GB RAM pentru versiunea pe 32-bit, respectiv 2 GB pentru cea pe 64-bit, 16 GB spatiu pe HDD pentru 32-bit, respectiv 20 GB pentru 64-bit.

windows8-release-preview

Avem insa si o veste proasta pentru utilizatori, deoarece se pare ca in Windows 8 Release Preview nu vor mai functiona majoritatea aplicatiilor care aduceau inapoi functionalitati ale versiunilor anterioare de Windows (printre care si butonul de Start Menu). Interfata Aero este insa disponibila in continuare, cel mai probabil aceasta urmand sa fie dezactivata in versiunea RTM.

Windows Server 2012 Release Candidate este disponibil doar in versiunea pe 64-biti sau in varianta VHD, acesta venind si el la pachet cu cateva imbunatatiri, cum ar fi noul ReFS (Resillient File System) pentru suportul volumelor mari si rezistenta mai mare impotriva coruperii fisierelor, infrastructura optimizata pentru share intre computere si pentru cloud, si are incluse tool-uri care consolideaza si automatizeaza procesele si resursele pentru networking. De asemenea, noul sistem Microsoft pentru servere include si un nou redesign pentru Server Manager si foloseste interfata Metro in locul clasicului Start Menu.

Windows-Server-2012

Minimum de cerinte de sistem pentru a putea instala Windows Server 2012 RC sunt: procesor de minim 1.4 GHz, minim 512 RAM, spatiu pe hdd de minim 32 GB, DVD drive si monitor super VGA (800×600) sau de rezolutie mai mare.

Windows 8 Release Preview (atat versiunea x86 cat si cea x64) si Windows Server Release Candidate pot fi downloadate de catre utilizatori de pe serverele Microsoft:

Download Windows 8 Release Preview 32-bit

Download Windows 8 Release Preview 64-bit

Download Windows Server 2012 Release Candidate (utilizatorii trebuie mai intai sa se logheze folosind userul si parola pentru contul Live, iar browserul folosit trebuie sa fie Internet Explorer, deoarece downloadul se face printr-un add-on al acestuia).

download-windows-server-2012-rc

Codul de licenta pentru a putea folosi Windows 8 Release Preview, pus la dispozitie de catre Microsoft este:

TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

In urma celor declarate de Microsoft, ne asteptam ca Windows 8 RTM sa fie gata la sfarsitul acestei veri, lansarea oficiala a sistemului fiind programata undeva in preajma sarbatorilor de iarna.

STEALTH SETTINGS – Download Windows 8 Release Preview and Windows Server 2012 Release Candidate

Download Windows 8 Release Preview si Windows Server 2012 Release Candidate

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment