Cum reduci consumul de energie al calculatorului cu Energy Saver

Microsoft a introdus o nouă caracteristică menită să optimizeze durata de viață a bateriei laptop-urilor și să reducă consumul de energie electrică pe calculatoare. În acest tutorial vezi cum reduci consumul de energie al calculatorului cu Energy Saver pe Windows 11.

Începând cu Windows 11 (Build 26002 – Canary Channel), caracteristica Energy Saver este disponibilă atât pentru laptop-uri, cât si pentru calculatoarele conectate la priză. Astfel că, Energy Saver (economizorul de energie) nu este limitat doar la dispozitivele mobile sau laptopuri pentru a extinde perioada de utilizare a bateriei. Această caracteristică este extinsă și către calculatoarele de birou (desktop PCs), permițând utilizatorilor să beneficieze de eficiența energetică pe toate tipurile de dispozitive Windows 11.

Cum reduci consumul de energie al calculatorului cu Energy Saver

Activarea Energy Saver se poate face în două moduri. Din Quick Settings sau din Windows Settings.

Quick Settings: Click în colțul din dreapta jos, a ecranului și activează Energy Saver din pictograma dedicată acestei caracteristici.

Windows Settings: Deschizi setările Windows, apoi mergi la opțiunea: System > Power > Energy Saver, unde activezi “Always use energy saver“.

Așa cum am spus la început, această caracteristică este utilă atât pentru mărirea perioadei de funcționare a bateriei pe laptop, dar și la economisirea energiei electrice pe calculatoarele desktop.

Imediat ce este activat modul Energy Saver, multe dintre activitățile din background ale proceselor și aplicațiilor Windows 11 vor fi oprite. Se vor dezactiva de asemenea și efectele vizuale și cele de transparență din Windows 11, astfel reușind să reduci consumul de energie al calculatorului.

Related: Cum modifici planul de energie pentru laptop cu Windows

Această caracteristică oferă o soluție simplă și eficientă pentru utilizatorii care doresc să gestioneze cu atenție consumul de energie al dispozitivelor lor, contribuind astfel la mediul înconjurător și la reducerea prețului facturii la energia electrică.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows 11 » Cum reduci consumul de energie al calculatorului cu Energy Saver
Leave a Comment