Fix Edge: File isn’t commonly downloaded. Make sure you trust file before you open it.

În acest tutorial vezi pas cu pas cum poți să previi blocarea descărcării de pe internet a unor fișiere executabile de către “Microsoft Defender SmartScreen” pe Microsoft Edge. “File isn’t commonly downloaded. Make sure you trust file before you open it.

Noile caracteristici ale Windows 11 și mai ales ale Microsoft Edge sunt din ce în ce mai focusate pe partea de securitate și de protecție a utilizatorilor în fața atacurilor cibernetice. Din seria măsurilor de securitate ale Microsoft Edge face parte și “Microsoft Defender SmartScreen” prin care fișierele potențial malware sunt blocate atunci când utilizatorul încearcă să le descarce de pe internet sau dintr-o rețea internă.

ep_setup.exe isn’t commonly downloaded. Make sure you trust ep_setup exe before you open it.

File isn't commonly downloaded. Make sure you trust file before you open it.
File isn’t commonly downloaded. Make sure you trust file before you open it.

Deși ep_setup.exe este un executabil sigur, faptul că nu a fost descărcat de un număr mare de utilizatori și nu este un fișier comun, utilizatorii care doresc să-l descarce trebuie să urmeze câțiva pași.

1. Click pe cele trei puncte din dreptul mesajului de avetizare, apoi click “Keep” în meniul care se deschide.

Keep downloaded file
Keep downloaded file

De asemenea puteți să raportați că acest fișier este sigur, cu click pe “Report this file as safe“.

2. În următoarea casete de dialog faceți click pe opțiunea “Keep anyway“.

Make sure you trust file before you open it.
Make sure you trust file before you open it.

Microsoft Defender SmartScreen couldn’t verify if this file is safe because it isn’t commonly downloaded. Make sure you trust the file you’re downloading or its source before you open it.

Odată păstrat fișierul, acesta va putea fi executat, însă va fi nevoie de confirmarea UAC (User Account Control).

Click "Yes".
Click “Yes”.

În acest fel veți putea descărca și rula executabile .exe, .msi prin Microsoft Edge. Nu este recomandat însă să faceți acest lucru dacă nu sunteți sigur că fișierul executabil este safe. De asemenea, este recomandată utilizarea unui software antivirus ca măsură de protecție.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows How-To » Fix Edge: File isn’t commonly downloaded. Make sure you trust file before you open it.

Leave a Comment