“Gen AI Personas” – Chatbot AI generativ cu mai multe personalități

Cursa în care au intrat marile companii pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, continuă într-un ritm foarte alert, iar rezultatele nu întârzie să apară. La nici un an de cand OpenAI a lansat ChatGPT, Google a introdus și va introduce tot mai mult inteligența artificială în serviciile sale, compania Meta a introdus de asemenea AI în multe dintre aplicațiile sale, urmând ca în curând să fie prezentat “Gen AI Personas”.

“Gen AI Personas” este un chatbot AI generativ dezvoltat de Meta (compania-mamă a Facebook) cu scopul de a atrage utilizatorii mai tineri. Acești chatboti vin în mai multe “personaje” sau personalități, concepute pentru a angaja utilizatorii tineri cu un comportament mai interactiv.

Se pare că Meta a testat diverse personalități, precum o “roboțică obraznică” inspirată de un personaj din Futurama și un “extraterestru excesiv de curios” numit “Alvin the Alien.”.

Meta intenționează să lanseze acești chatboti în cadrul evenimentului său Meta Connect, iar pe viitor, planifică să creeze mai multe astfel de chatboturi. De asemenea, compania lucrează la o unealtă de creare a chatboturilor pentru a permite și altor persoane, inclusiv celebrităților, să-și facă propriii lor chatboti pentru interacțiunea cu fanii lor.

Se anticipază că acești chatboti vor contribui la menținerea activă a utilizatorilor tineri pentru perioade mai lungi de timp și la creșterea oportunităților de afișare a anunțurilor publicitare pentru Meta.

Desigur, vorbim despre ceva inovativ, dar care nu face altceva decât să îndepărteze tot mai mult factorul uman din interacțiune. Cu alte cuvinte, dacă se va continua în acest trend, “Gen AI Personas” va fi doar începutul unui model ce va fi preluat și de alte companii. Interactiunea dintre oameni va fi tot mai mică chiar și prin intermediul telefonului inteligent sau a calculatorului.

Alte activități de inteligență artificială ale Meta includ dezvoltarea unui model de limbă largă (LLM) și mai puternic, capabil să concureze cu cele mai avansate modele de la OpenAI . Să concureze cu modelul GPT-4, modelul care stă la baza ChatGPT și a Bing, precum să creeze și un model AI conceput special pentru a da “viață” avatarurilor sale din Horizon Worlds. În cadrul evenimentului Meta Connect, compania va prezenta mai multe detalii despre proiectul său metaverse și noul headset Quest 3.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » GPT AI » “Gen AI Personas” – Chatbot AI generativ cu mai multe personalități

Leave a Comment