GoogleApps va opri suportul pentru IE6 incepand cu 1 martie 2010

Incepand cu 1 martie anul curent Google Apps va inceta sa mai ofere suport pentru utilizatorii web-bowserului Internet Explorer 6, care, in ciuda faptului ca este cu mult depasit de mai noile lansate IE7 si (in special) IE8, sau rivalele Firefox, Opera, Safari si Chrome (incepand de la primele versiuni pana la ultimele lansate), continua sa fie al 2-lea cel mai popular browser din lume, acoperind un procent de 20,99% din piata globala.

We plan to begin phasing out support of these older browsers on the Google Docs suite and the Google Sites editor on March 1, 2010. After that point, certain functionality within these applications may have higher latency and may not work correctly in these older browsers. Later in 2010, we will start to phase out support for these browsers for Google Mail and Google Calendar.

Rajen Sheth, senior manager la Google Apps a declarat ca aceasta decizie a fost luata pentru a incuraja utilizatorii Internetului sa renunte la browserele vechi, care prezinta un real risc datorita vulnerabilitatilor ce pot fi exploatate de hackeri, in favoarea browserelor de ultima generatie (in urma cu o luna, cativa hackeri din China au atacat peste 30 de companii IT printre care si Google, profitand de o vulnerabilitate descoperita in IE6). De asemenea, guvernele unor tari dezvoltate, cum ar fi Germenia, Australia sau Franta, au facut un apel catre utilizatorii IE6 sa renunte la folosirea acestui browser, avertizandu-i asupra riscurilor la care sunt supusi, convingand astfel cateva sute de mii dintre acestia sa foloseasca Firefox pentru a naviga pe Internet.

Nota: Userii Internet Explorer 6 vor putea utiliza in continuare Google Apps, insa noile functii ale acestora nu vor fi disponibile iar altele, existente deja, vor inceta sa functioneze corect.

GoogleApps va opri suportul pentru IE6 incepand cu 1 martie 2010

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment