Cum sa redeschizi automat aplicatiile dupa restartarea sistemului

Se intampla uneori, in timp ce lucram la PC, urmarim un film, incercam un joc nou etc. sa fim intrerupti de mesaje care anunta un inevitabil restart in urma unor update-uri de Windows sau mai stiu eu ce astfel de minunatii (sau etc.).

restartcomputer

Ba chiar sunt sanse sa nici nu vedem respectivele mesaje si sa ne trezim cu un monitor negru in fata ochilor exact cand ne era lumea mai draga. Ok, problema nu e neaparat monitorul negru cat este faptul ca dupa restart trebuie sa redeschidem toate aplicatiile folosite inainte ca acesta sa intre in peisaj. Pentru a ajunge la un compromis cu restartarile surpriza, avem doua solutii (mai mult sau mai putin drastice :P):

1. Ori dezactivam restartarea automata, iar in sunt descrisi exact pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a efectua acest lucru.

2. ori apelam la tot farmecul nostru pentru a convinge aplicatiile sa se redeschida dupa restart. Et voila! Aaaa…. Rewind!

2. ori “salvam” aplicatiile deschise astfel incat acestea sa se redeschida singure dupa restartul inoportun. Iar pentru asta avem nevoie de CacheMyWork.

CacheMy Work este o aplicatie opensource care ne permite sa restartam computerul fara a ne face probleme in privinta aplicatiilor cu care lucram in momentul restartarii. Cache-urile acestora vor fi salvate iar dupa restart acestea se vor redeschide iar noi vom putea sa ne continuam munca (sau contemplarea) exact din momentul intreruperii inoportune. In plus, cu CacheMyWork avem si optiunea de a redeschide inclusiv ferestrele Windows Explorer (foldere, partitii, indexuri etc.) deschise in momentul restartarii.

cache_my_work cmw_option

Dupa restart aplicatiile salvate si/sau ferestrele de Windows Explorer vor inflori pe monitor una dupa alta.

cmw

Nice, huh? :)

Note:

  • Daca aveti vreo aplicatie care nu doriti sa se redeschida dupa restart, lasati casuta din dreptul numelui acesteia nebifata.
  • Pentru a putea folosi aceasta aplicatie este necesar sa aveti instalat .NET Framework 2.0.
  • CacheMyWork este compatibila cu Windows XP, Vista si Windows 7.
Cum sa redeschizi automat aplicatiile dupa restartarea sistemului

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.