Instaleaza Microsoft Office pe un sistem Linux cu ajutorul Wine

Utilizatorii Linux care au nevoie sa acceseze fisiere office, pot folosi diverse servicii/aplicatii cum ar fi LibreOffice, Google Docs sau chiar si Office Web Apps de la Microsoft, insa cel mai probabil printre acestia sunt destui care ar prefera sa poata folosi versiunea desktop a suitei Microsoft Office, disponibila doar pentru sistemele de operare Windows.

Daca si dvs va numarati printre cei care doresc sa poata folosi suita Microsoft Office pe un sistem de operare Linux, una dintre cele mai simple metode prin care puteti face acest lucru este sa instalati aplicatia Wine din magazia de software-uri a versiunii de Linux pe care o folositi (de exemplu, in Ubuntu puteti gasi si instala Wine din Ubuntu Software Center).

wine-windows-program-loader

Wine este un program gratuit care le permite utilizatorilor sa ruleze si sa foloseasca aplicatii create pentru Windows pe sistemele de operare Linux. Acesta este indeajuns de optimizat pentru a putea rula programe cum ar fi suita Microsoft Office.

Cum instalam Microsoft Office pe /linux folosind Wine?

 • cautati si instalati Wine din depozitul de software-uri al versiunii de Linux pe care o folositi
ubuntu-software-center
 • apoi introduceti CD/DVD-ul cu Microsoft Office in unitatea optica a computerului dvs
 • accesati continutul CD/DVD-ului MS Office cu ajutorul file manager-ului, apoi dati click-dreapta pe setup.exe si selectati Open with Wine Windows Program Loader
install-office-with-wine
 • apoi instalati suita Office in aceeasi maniera cum se instaleaza pe un sistem Windows
install-office-on-linux

Succes!

Nota: Se recomanda instalarea unei versiuni mai vechi de MS Office, avand in vedere ca Office 2010 are anumite probleme de compatibilitate cu Wine iar Office 2013 nu este suportat deloc de program (se recomanda Office 2003, insa si Office 2007 este compatibil).

STEALTH SETTINGS – Install Microsoft Office on Linux using Wine

How to » Linux » Instaleaza Microsoft Office pe un sistem Linux cu ajutorul Wine

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Instaleaza Microsoft Office pe un sistem Linux cu ajutorul Wine”

 1. Dupa ce l-ai instalat si lansat sa deschizi exemplu excel se blocheaza.
  Mai trebuie ceva instalat in Wine ca sa poata rula, eu am setat wine ca Xp.
  Multumesc

  Reply

Leave a Comment