jqs.exe (Java Quick Starter)

Jqs este prescurtarea de la Java Quick Starter, iar procesul apartine Sun Microsistems (Java). jqs.exe ajuta la imbunatatirea timpului de startup al aplicatiilor si extensiilor Java introducand periodic in memorie fisierele Java Runtime Enviroment.
Desi consuma putine resurse (1,5MB RAM si 2MB memorie virtuala), jqs.exe este pentru majoritatea nefolositor (pentru pornirea mai rapida a unor aplicatii cu suport Java , intalnite o data pe saptamana/luna, nu are sens sa rulati  acest proces in background tot timpul), de aceea recomandam dezactivarea procesului. Performanta sistemului nu va creste semnificativ, insa veti elibera ceva memorie :)

Cum puteti dezactiva procesul jqs.exe

  • intrati in Control Panel si dati dublu-click pe Java
  • in Java Control Panel dati click pe tab-ul Advanced, apoi pe intrarea Miscellaneous si debifati Java Quick Starter.

jqs.exe va fi dezactivat.

Nota: In cazul in care observati in Task Manager ca jqs.exe consuma multe resurse, recomandam efectuarea unei scanari riguroase a sistemului pentru a determina daca este vorba de un virus/trojan/spyware sau o eroare/incompatibilitate de soft.

jqs.exe (Java Quick Starter)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment