Mareste viteza Startup-ului in Windows cu My Startup Delayer

Toti utilizatorii sistemelor de operare Windows s-au obisnuit deja cu faptul ca, cu cat trece mai mult timp de la ultima reinstalare a sistemului, cu atat mai mult dureaza pana cand acesta booteaza, cu atat mai multe erori apar si cu atat mai greoi se misca. Chiar daca in Windows 7 cei de la Microsoft au reusit sa imbunatateasca semnificativ timpul de bootare, fiecare aplicatie instalata in sistem adauga shortcut-uri in startup pentru a porni automat odata cu acesta, ceea ce face ca bootarea sa fie in continuare din ce in ce mai lenesa.

Pentru a rezolva problema bootari greoaie a Windowsului, fie trebuie sa dezactivati/stergeti intrarile aplicatiilor din Startup folosinnd msconfig, fie sa folositi My Startup Delayer.

My Startup Delayer este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii Windows pot dezactiva individual aplicatiile din Startup sau pot intarzia pornirea automata a acestora pentru a mari viteza de bootare a sistemului.

La rularea aplicatiei aceasta afiseaza o lista cu toate aplicatiile care au intrari in startup pentru a porni automat odata cu sistemul de operare.

startup-apps

La click-dreapta pe oricare dintre intrarile din lista, va fi afisat un meniu cu optiunile Normal (permiterea aplicatiei sa ruleze la startup), Delayed (intarzierea pornirii automate a aplicatiei la startup) si Disabled (dezactivarea pornirii automate a aplicatiei).

my-startup-delayer

In cazul in care se opteaza pentru intarzierea pornirii programelor, utilizatorii au posibilitatea si sa seteze timpul de intarziere la cate secunde doresc.

msd-settings

In plus fata de cele trei optiuni pentru aplicatiile deja aflate in startup, My Startup Delayer are si optiunea de a adauga noi aplicatii in acesta, in functie de preferinte. Se recomanda insa sa nu se adauge decat aplicatiile strict necesare (cele cu care se lucreaza de obicei), iar pornirea acestora sa se amane cu cel putin 10 secunde fata de startup.

Nota: Aplicatia nu necesita instalare si este compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7. Daca planuiti sa stergeti aplicatia sau sa o scoateti din Startup, aveti grija ca intai sa setati la Normal celelalte intrari din Startup.

STEALTH SETTINGS -  Optimize Windows Startup with My Startup Delayer

Credit @myportablesoftware.com

Mareste viteza Startup-ului in Windows cu My Startup Delayer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment