PFN_LIST_CORRUPT – BSOD in Windows 7 & Vista

Recent, am intalnit o eroare foarte faina pe sistemul de operare Windows 7: PFN_LIST_CORRUPT. Blue Screen & restart subit.

Cauzele si rezolvarile erorii BSOD –  PFN_LIST_CORRUPT.

Una din cauze, si cea mai ieftina, ar putea fi incompatibilitatea unor drivereale sistemului de operare (video card, Memory RAM, etc). In cazul in care PFN_LIST_CORRUPT este data de drivere, cea mai buna solutie ar fi sa va dezinstalati toate driverele (via Computer – Manage) si sa faceti o reinstalare a lor. Ar fi recomandat si un Windows Update, dar daca este detectat un driver de pe vechiul sistem de operare, este foarte posibil sa fiti intampinati de mesajul “Windows is up-to-date“. Problema apare in special la cei care fac upgrade de la sistemul de operare Windows XP la Windows Vista, sau de la Windows Vista la Windows 7. In timpul upgrade-ului de OS, unele drivere sau franturi din ele se pastreaza in sistem, iar in anumite executii acestea pot da conflict cu alte drivere (in special cele care raspund de instalarea RAM-ului).

O alta cauza a erorii PFN_LIST_CORRUPT, poate fi instalarea gresita a memoriei RAM sau chiar deteriorarea acesteia. Se recomanda reinstalarea memoriei, sau schimbarea acesteia in cazul in care eroarea persista.

Alte posibile cauze : BSOD – Error:  PFN_LIST_CORRUPT in Windows 7 32-bit

– conflict cu Virtual PC

– conflict cu (mai ales, daca exista un sistem virtual de operare Windows XP)

Daca aveti de facut completari la acest articol, va rugam sa lasati comentarii.
Va multumim!

Eroarea a fost intalnita de noi, pe un notebook din seria Toshiba Satellite A300 / Windows 7 (32-bit) – sistem  instalat ca upgrade Windows Vista Home Premium.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment