Blue Screen – kl1.sys [Windows 7 vs. Kaspersky]

Dupa ultimele update-uri, tot mai multi utilizatori de Windows 7 raporteaza erori (blue screen) by kl1.sys la pornirea sistemului.
Se pare ca, in majoritatea cazulor, aceasta eroare este data de un conflict in Kaspersky Anti-Virus si Windows 7.
Pentru ca aceasta eroare apare la pornirea sistemului de operare, singura varianta va ramane sa intrati in Safe Mod (modul  protejat) si sa dezactivati toate serviciile Kaspersky din Startup (kl1.sys, avp.exe). Iata cum puteti face acest lucru pas cu pas:

1. Porniti calculatorul si cand apare screen-ul negru, apasati tasta F8 si alegeti pornirea Safe Mode sau Safe Booting. In functie de tipul sistemului, denumirea poate sa difere.

2. Dupa ce sistemul a incarcat, faceti click pe butonul Start (stanga jos) iar in bara de “Search” tastati “msconfig” (fara ghilimele), apoi apasati Enter. Se va deschide panoul System Configuration.

3. In System Configuration, faceti click pe tab-ul “Startup”, iar in lista “Startup Items” identificati serviciile Kaspersky si debifati casuta din dreptul lor.

system-configuration

4. Apply, OK & restart.

Dupa ce porneste sistemul de operare, puteti activa Kaspersky manual, dar nu suntem siguri ca aceasta eroare nu va mai aparea.
Intrucat Windows 7 este intr-o versiune de teste, va sugeram sa-i faceti update-uri zilnice.

Blue Screen – kl1.sys [Windows 7 vs. Kaspersky]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment