Dezactiveaza, Activeaza sau Seteaza Automat AutoPlay in Windows 7 si Vista

Odata cu lansarea sistemului de operare , AutoPlay-ul a capatat noi capabilitati.
Daca acum un an prin noiembrie va spuneam cum puteti scapa de dialog box-ul AutoPlay-ului pe , astazi va aratam cum va puteti dezactiva, activa si customiza actiunile “AutoPlay” pe Windows Vista si .
Mai intai, ce este AutoPlay-ul. Ati observat ca atunci cand introduceti un DVD cu filme, un CD cu muzica sau cand atasati un Memory USB Stick, se deschide o casuta de dialog in care va sunt puse la dispozitie cateva actiuni. Continutul CD-ului, DVD-ului, hard disk-ului extern este scanat automat, iar in casuta de dialog AutoPlay va apar mai multe optiuni. In functie de tipul fisierelor aflate pe device-ul extern.
Screenshot-ul de mai jos arata un dialog box de AutoPlay care a aparut la atasarea unui USB Stick gol.

autoplay-box

Optiuni AutoPlay in cazul de mai sus, cand memory stick-ul era gol: sa deschid continutul stick-ului, sa folosesc spatiul de pe stick pentru backup sau ReadyBoost (mareste viteza de scriere, citire a hdd-ului folosind stick-ul pentru cache. viteza flash drive-ului fiind mai mare decat a unui hdd). Am copiat o poza pe stick, apoi l-am decuplat si l-am cuplat iar la laptop. Observati in screenshot-ul de mai jos, ca o singura poza (.jpg) de pe stick a modificat semnificativ lista de optiuni din AutoPlay. Fara sa deschid continutul memoriei, AutoPlay-ul imi da posibilitatea sa import / copiez sau sa vizualizez imaginile cu ajutorul mai multor softuri de imagine instalate pe sistemul meu.

autoplay-jpg

Prin selectarea unei optiuni (Import Pictures and Videos using Windows, de ex.) si bifarea casutei din dreptul “Always do this for pictures”, setati o actiune automata la cuplarea unui memory stick, CD, microSD, etc suport extern pe care sunt stocate imagini.

autoplay-set

Pentru exemplu nostru, pozele si fisierele video detectate la cuplarea stick-ului, vor fi copiate automat  pe hdd.

Scanare picture & videos:

poza-scan

Tag poza (sa o gasim mai usor pe hdd – search)

picture-tag spd

Dupa apasarea butonului “Import” poza va fi copiata automat in LibrariesPictures (Windows 7), intr-un folder al carui nume este dat de data importului si numele tag-ului ales. 

Ca sa setati mai multe actiuni automate la detectarea fisierelor media de pe device-urile externe, sa schimbati sau sa dezactivati AutoPlay-ul, mergeti in bara se Start, iar in “Search programs and files” scrieti “autoplay” (fara ghilimele) si apasati Enter.

autoplay

In panoul care se deschide, puteti alege ce sa se intample atunci cand atasati un device cu fisiere media, in functie de tipul acestora. 

autoplay-cp

Daca introduceti un CD cu muzica (de ex.), puteti alege ca actiune automata, copierea sau pornirea acestora cu ajutorul softurilor instalate pe PC-ul dvs.
Debifarea optiunii “Use AutoPlay for all media and devices” duce la dezactivarea tuturor actiunilor AutoPlay.

Acest tutorial a fost facut pe Windows  7, dar poate fi de ajutor si utilizatorilor de Windows Vista. Optiunile sunt foarte asemanatoare.

Dezactiveaza, Activeaza sau Seteaza Automat AutoPlay in Windows 7 si Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment