Comenzi vocale personalizate și suport multi-display în Windows 11

Prima actualizare Windows 11 (Canary Channel) aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește accesibilitatea. În build-ul 26020 sunt introduse comenzi vocale personalizate în mai multe limbi, suport multi-display pentru comenzile vocale și comenzi vocale personalizate în care pot fi adăugate shortcut-uri.

Vorbim despre o actualizare foarte importantă care aduce în Windows 11 capabilități de accesibilitate ce vor fi de mare ajutor în primul rând persoanelor cu dizabilități motorii. Aceaste capabilități permit personalizarea comenzilor vocale și oferă suport pentru acces vocal la mai multe monitoare.

Comenzi vocale în mai multe limbi

Un aspect semnificativ al acestei actualizări este extinderea suportului pentru limbi, oferind utilizatorilor posibilitatea de a utiliza accesul vocal în limbi precum franceza (Franța), franceza (Canada), germana, spaniola (Spania) și spaniola (Mexic). Utilizatorii sunt ghidați să descarce un model vocal pentru recunoașterea vocii pe dispozitiv atunci când activează accesul vocal pentru prima dată.

În cazul în care accesul vocal nu găsește un model vocal potrivit limbii afișajului dvs., puteți totuși să alegeți să continuați utilizarea accesului vocal în limba engleză (Statele Unite).

Comutarea de la o limbă la alta se face foarte ușor din bara de control pentru acces vocal: Settings > Language.

Tips: Ce înseamnă “Canary Channel” (Windows Insider Program)

Funcții de acces vocal pe mai multe monitoare

Build-ul 26020 aduce o caracteristică foarte utilă pentru utilizatorii cu configurații de mai multe monitoare. Acum, toate funcțiile accesului vocal pot fi utilizate pe mai multe monitoare, inclusiv suprapunerea de numere și grile, care anterior erau disponibile doar pe ecranul principal. Îmbunătățirea funcționalității de suprapunere a grilei permite interacțiunea rapidă cu ecranele multiple și transferul eficient de fișiere, aplicații și documente între acestea.

Comenzi vocale personalizate

O altă caracteristică importantă a Build 26020 este introducerea de comenzi vocale personalizate sau a scurtăturilor vocale (shortcuts). Această funcționalitate este disponibilă în prezent doar pentru utilizatorii care utilizează accesul vocal în limba engleză. Utilizatorii pot crea comenzi care să mapareze o singură acțiune, cum ar fi deschiderea unei adrese URL sau o serie de acțiuni efectuate într-o secvență.

Procesul de creare a unei comenzi vocale este intuitiv, începând cu comanda “what can I say“, accesând fila “Voice shortcuts” și făcând clic pe butonul “Create Command“. Astfel, utilizatorii pot personaliza experiența lor de acces vocal în funcție de nevoile și preferințele lor.

Aceste noutăți aduc un plus semnificativ în ceea ce privește accesibilitatea, flexibilitatea și personalizarea experienței utilizatorilor. Utilizatorii se pot bucura acum de o gamă mai largă de opțiuni lingvistice, pot profita de caracteristicile de suprapunere a grilei pe multiple monitoare și pot personaliza accesul vocal pentru a răspunde mai bine nevoilor individuale.

Așa cum am menționat și mai sus, aceste caracteristici sunt prezente în Windows 11 Insider Preview Build 26020 (Canary Channel).

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows 11 » Comenzi vocale personalizate și suport multi-display în Windows 11
Leave a Comment