Dynamic Refresh Rate in Windows 11 Insider Preview 25941

Microsoft a adus o nouă actualizare pentru Windows 11, inclusă în versiunea Insider Preview (Canary). Windows 11 Insider Preview 25941 aduce o serie de schimbări notabile în setările avansate pentru display (Dynamic Refresh Rate), “Cast“, plus rezolvare a unor erori din versiunile precedente.

În această versiune de previzualizare pentru utilizatorii Insider, veți observa că au avut loc câteva modificări în pagina de setări avansate pentru afișaje, accesibilă din meniul: Settings > System > Display > Advanced display.

După activarea “Dynamic Refresh Rate”, Windows 11 ajustează dinamic rata de reîmprospătare până la valoarea selectată pentru a ajuta la economisirea energiei.

Dynamic Refresh Rate in Windows 11 Insider Preview 25941
Dynamic Refresh Rate in Windows 11 Insider Preview 25941

În plus, au fost aduse mici modificări pentru a informa utilizatorii cu privire la limitările (legate de afișaj sau de cablul folosit) care pot să nu vă permită să setați o rată de reîmprospătare înaltă atunci când utilizați o rezoluție mare a afișajului. Când selectați o rată de reîmprospătare, s-ar putea să observați că unele rate de reîmprospătare vor afișa un asterisc. Acest lucru înseamnă că, pentru a selecta acea rată specifică de reîmprospătare, rezoluția afișajului va trebui să fie modificată în una care să suporte rata de reîmprospătare selectată. Această comportare apare atunci când există limitări cauzate de cablu sau capacitățile afișajului.

Cast in Windows 11 Insider Preview 25941

Pe lângă Dynamic Refresh Rate, Microsoft a adus îmbunătățiri și functiei Cast, introdusă deja în Build 25926. Meniul “Quick Settings” are acum suport suplimentar pentru utilizatorii care întâmpină dificultăți în găsirea display-urilor din apropiere și pentru rezolvarea conexiunilor.

Cast Find Devices in Windows 11
Cast Find Devices in Windows 11

Pe lângă aceste noutăți, au fost rezolvate o serie de erori și bug-uri prezente pe versiunile anterioare.

Au fost remediate problemele care afectau meniul contextual și casetele de comandă din File Explorer, făcându-le transparente și nefuncționale la atingere.
Au fost remediate problemele care afectau fiabilitatea lansării File Explorer.
Au fost remediate problemele care determinau IME-urile japoneze și chineze să nu funcționeze corect în anumite aplicații și să nu funcționeze în mod corespunzător în caseta de căutare a Explorerului de fișiere.
A fost remediată o problemă care cauza închiderea panoului “Settings” atunci când se vizualiza utilizarea detaliată a bateriei.
Noile opțiuni pentru ajustarea intensității și îmbunătățirea culorilor din “Color Filters” au acum etichete.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows 11 » Dynamic Refresh Rate in Windows 11 Insider Preview 25941

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR