cleanmgr.exe – Disk Space Cleanup Manager

cleanmgr.exe (Disk Space Cleanup Manager), este un tool (aplicatie) care se regaseste pe toate sistemele de operare Windows Microsoft (inclusiv Windows Vista si Windows 7).  In Windows Task Manager, nu o sa vedeti acest proces sa ruleze de capul lui. Poate fi lansat de dvs. (benevol) din Run box, sau poate cere sa fie lansat atunci cand spatiul pe partitia de sistem (hard disk), este insuficient pentru ca sistemul de operare sa ruleze in conditii normale.

Iata ce se intampla cand spatiul de pe partitia C: (pe care este instalat Windows XP), este  insuficient…

low disk spaceMesajul din coltul din dreapta-jos ne averizeaza ca avem spatiu insuficient  si ne invita sa stergem fisierele care nu ne sunt necesare.

Low Disk Space – You are running very low on disk space on Local Disk (C:). To free space on this drive by deleting old unnecessary files, click here….”

De aici intra in joc cleanmgr.exe. Odata lansat, va scana si va cauta fisierele care pot fi sterse de pe partitia system.

scan

Dupa finalizarea procesului de scanare, se va deschide o caseta cu doua tab-uri. In primul tab (Disk Cleanup), aveti optiunea de a sterge fisiere de pe disk (de genul: Temporary Files, Recycle Bin, Temporary Internet Files … etc).

disk cleanup

Dupa ce selectati fisierele, apasati OK pentru a incepe procesul de curatare.

cleaning

Daca nici stergerea acestor fisiere nu rezolva problema spatiului pe partitie, in tab-ul “More Options”, aveti posibilitatea de a elimina componente ale Windows-ului, programe instalate sau puncte de restore ().

more cleanup

Pana sa elimitati componente ale Windows, cautati mai intai sa eliminati programele instalate de dvs. Programe care ocupa mult spatiu pe hard disk, si de care va puteti lipsi fara a va afecta activitatea la calculator.

cleanmgr.exe – Disk Space Cleanup Manager

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.