Creeaza imagini ISO din foldere cu Folder2ISO

In ultimii ani, imaginile ISO au devenit din ce in ce mai populare printre utilizatorii de computere, acestea fiind folosite mai ales pentru instalarea unor programe sau pentru backup-uri. De asemenea, imaginile ISO reprezinta o modalitate de distributie pe internet a pachetelor de aplicatii, acestea putand contine un numar foarte mare de fisiere.

Folder2ISO este o aplicatie gratuita, portabila (nu necesita instalare) care permite utilizatorilor sa creeze rapid si usor imagini ISO din continutul unor foldere.

folder-to-iso

Cum se foloseste Folder2ISO?

  • porniti aplicatia si dati click pe Select Folder pentru a selecta folderul al carui continut doriti sa-l transformati in imagine .iso
  • apoi dati click pe Select Output pentru a selecta folderul in care doriti sa salvati imaginea iso (Atentie! Folderul in care veti salva imaginea iso creata nu trebuie sa fie acelasi cu folderul din care creati imaginea iso)
folder2iso
  • optional selectati si Charmap-ul pentru imaginea ISO creata (dati click pe butonul ? pentru a vedea care este charmap-ul corespunzator fiecarei tari/regiuni)
iso-charset
  • apoi dati click pe Generate ISO
  • cand imaginea iso va fi completa, va aparea o fereastra cu mesajul All Done!
done
  • pentru a verifica daca imaginea iso este functionala si contine toate fisierele din folderul din care a fost creata, montati imaginea intr-o unitate virtuala (pentru acest lucru recomandam aplicatie gratuita Virtual Clone Drive)

Folder2ISO este o solutie simpla si la indemana ori de cate ori veti avea de facut backup-uri, veti dori sa modificati imagini ISO sau veti dori sa uploadati un numar mare de fisiere pe internet.

STEALTH SETTINGS  – Create ISO images from Folders with Folder2ISO

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment