Cum poti creea un shortcut pentru a inchide monitorul unui laptop

Mie personal mi s-a intamplat de cateva ori sa vreau sa inchid monitorul laptopului pentru cateva secunde (din motive de obiective sau subiective, de securitate sau vanitate :P). Insa monitorul unui laptop nu poate fi inchis “de la buton” ca in cazul unui monitor obisnuit (cum e cel pentru PC). Exista optiunea de a-l seta sa se inchida dupa un anumit interval de minute, dar aceasta optiune este cu doua taisuri: daca ii setezi un interval mic de timp (cateva secunde) poate deveni iritanta, daca ii setezi un interval mare de timp (cateva minute – jumatate de ora) nu te ajuta cu nimic, mai ales in cazul in care ai nevoie sa inchizi monitorul imediat, si nu poti astepta nici macar 1 min. Dar daca ai putea creea un shortcut care ti-ar permite sa inchizi monitorul imediat, fara sa trebuiasca sa astepti secunde sau minute sau, mai ales, fara a fi nevoie sa inchizi laptopul cu totul (ca in cazurile extreme :D)? Cu siguranta, te-ar scuti de multa bataie de cap. :)

shortcut

Pentru a creea un shortcut care sa te ajute sa inchizi monitorul laptopului rapid, ori de cate ori vrei, intai ai nevoie de o mica aplicatie, marca NirSoft, care, printre altele, include si aceasta optiune (adica accea de a inchide monitorul).

.

Dupa ce ati downloadat aplicatia, mergeti pe Desktop si dati click dreapta oriunde si creati un New Shortcut.

new_shortcut

Apoi navigati catre locatia unde ati salvat aplicatia nircmd.exe si adaugati urmatoarele:

"C:[locatie]nircmd.exe" cmdwait 1000 monitor off

unde [locatie] este, in cazul meu, UsersStealth Settingsnircmd, 1000 = 1 sec. iar ghilimelele sunt obligatorii!

create_shortcut

Dupa ce ati creat shortcut-ul, alegeti-i un icon (de preferat unul care sa atraga atentia :P):

change_icon

Et voila! Acum aveti un shortcut care sa va permita sa inchideti monitorul cand doriti, fara sa fiti nevoiti sa mai asteptati. ;)

Cum poti creea un shortcut pentru a inchide monitorul unui laptop

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment