Tweak-uri pentru imbogatirea Context Menu (meniul de click-dreapta)

Astazi este ziua tweak-urilor de registrii. :) Daca mai devreme va povesteam despre , in acest post veti afla cum sa adaugati anumite optiuni-scurtatura (Empty Recycle Bin, Run, Search) la meniul de click-dreapta (Context Menu) cu ajutorul editorului de registri, valabil pentru , si .

Inainte de a efectua aceste modificari de registrii recomandam efectuarea unui back-up al acestora, pentru evitarea consecintelor negative.

1. Pentru a adauga optiunea Empty Recycle Bin in meniul de click dreapta, deschideri Registry Editor, urmati calea HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlers, creati un New Key pe care-l denumiti Recycle Bin, apoi in panoul din partea dreapta, modificati valoarea intrarii Default (REG_SZ) in {645FF040−5081−101B−9F08−00AA002F954E}.

tweak_recycle_bin empty_recycle_bin

2. Pentru adaugarea optiunii de Search in acelasi meniu de click-dreapta, urmarti calea HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlers in editorul de registrii, creati New Key Search si modificati valoarea intrarii Default din panoul din dreapta in {2559A1F0−21D7−11D4−BDAF−00C04F60B9F0}.

tweak_search search

3. Pentru adaugarea optiunii Run in Context Menu (adica tot meniul de click-dreapta :P), urmati calea HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlers si creati New Key Run. Apoi, in panoul din dreapta, modificati valoarea intrarii Default in {2559A1F3−21D7−11D4−BDAF−00C04F60B9F0}.

tweak_run run

Pentru a sterge aceste optiuni din Context Menu, deschideti Registry editor si urmati aceleasi cai, apoi stergeti key-urile create in ContextMenuHandlers.

Tweak-uri pentru imbogatirea Context Menu (meniul de click-dreapta)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment