Cum putem crea un shortcut care sa deschida ultimul document Word accesat

Uneori, cand lucram cu mai multe documente Word in acelasi timp, se intampla sa nu mai stim exact cum sunt denumite fiecare. Iar daca din greseala inchidem un anumit document, cel mai probabil vom pierde ceva timp pana ne vom da seama cum se numeste acesta si in ce locatie este stocat. Pentru a evita astfel de situatii (dar si pentru a ne aminti de pe o zi pe alta care a fost ultimul document Word accesat; sau probabil dorim sa stim care a fost ultimul document Word accesat de alte persoane pe computerul personal sau cel de la serviciu), solutia este sa cream un shortcut pe Desktop care sa deschida ultimul document accesat in Word.

last-word-doc-shortcut

Cum putem crea un shortcut cu care sa accesam ultimul document Word vizualizat?

  • daca nu aveti deja un shortcut al aplicatiei Microsoft Word pe Desktop, mergeti in locatia C:\Program Files\Microsoft Office\Office14 (pentru Word 2010; Office12 pentru Word 2007 sau Office15 pentru Word 2013), dati click-dreapta pe aplicatia WINWORD.EXE si selectati Send to > Desktop (create shortcut)
create-word-shortcut
  • apoi dati click-dreapta pe shortcutul Word de pe Desktop si selectati Properties din meniul afisat
  • in fereastra de Properties, tastati /mfile1 la finalul liniei existente deja in Target (nu modificati nimic din linia respectiva!)
word-shortcut-properties
  • apoi dati click pe OK pentru a salva modificarea

De asemenea, se recomanda sa modificati numele shortcut-ului in Last Word Doc Opened sau ceva asemanator pentru a nu uita ce anume reprezinta respectivul shortcut.

Nota: Puteti crea un shortcut care sa deschida si penultimul document Word accesat tastand /mfile2 in loc de /mfile1, sau antepenultimul document accesat tastand /mfile3 (si tot asa).

STEALTH SETTINGS – How to create a shortcut to open the last Word document accessed

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment