Cum putem extrage fisierele din arhivele RAR corupte

Uneori, atunci cand incercam sa extragem continutul unei arhive RAR, este posibil sa primim un mesaj de eroare care ne avertizeaza ca arhiva este corupta (sau defecta), iar procesul de extragere este intrerupt.

broken-rar-archive

De obicei in astfel de situatii, daca arhiva defecta este descarcata de pe internet, renuntam la aceasta si incercam sa o descarcam din alte surse. Insa in anumite cazuri, cum ar fi atunci cand arhiva RAR este una creata anterior de noi sau, desi este descarcata de pe internet, are o singura sursa, singura optiune de a accesa fisierele continute de arhiva respectiva este sa le extragem din aceasta.

Cum extragem continutul unei arhive RAR defecte?

  • in primul rand, daca nu aveti WinRAR instalat in sistem, descarcati programul de aici (versiunea trial) si instalati-l; desi exista mai multe programe third-party cu ajutorul carora puteti extrage continutul unei arhive rar defecte, in acest articol va vom arata cum puteti folosi o optiune inclusa in pachetul WinRAR pentru a extrage fisierele respective
  • dati click-dreapta pe arhiva RAR defecta si selectati Open with > WinRAR archiver, sau (daca nu mai aveti alt program de arhivare instalat), dati dublu click pe arhiva respectiva pentru a o deschide
  • in arhiva deschisa, selectati fisierele pe care doriti sa le extrageti din aceasta, apoi dati click pe butonul Extract (afisat in toolbar)
extract-rar-archive
  • in fereastra de optiuni de extragere afisata, selectati locatia unde doriti sa salvati fisierele extrase din arhiva si bifati optiunea Keep broken files din sectiunea Miscellaneous, apoi dati click pe butonul OK
keep-broken-files-from-rar-archive

Si gata. Folosind metoda descrisa mai sus, puteti extrage continutul arhivelor rar defecte, fara ajutorul altor software-uri third-party. Succes!

Nota: O arhiva rar defecta de obicei include continut corupt, adica fisierele extrase pot fi (cel putin partial) afectate.

STEALTH SETTINGS – How to extract files from corrupt RAR archives

Leave a Comment