Cum putem opri procesul de Shut Down in Windows

Probabil vi s-a intamplat, si nu o singura data, ca dupa ce ati initializat procesul de Shut Down al Windowsului, sa va amintiti ca mai aveati ceva de facut pe computer. Sau chiar sa dati Shut Down din greseala, chiar in timp ce editati un document important, vorbeati cu prietenii sau testati un joc/software nou. Si cel mai probabil vi se va mai intampla, insa de acum inainte veti sti cum sa opriti procesul de Shut Down daca veti citi instructiunile de mai jos.

Cum sa oprim completarea procesului de Shut Down a Windowsului?

1. Daca obisnuiti sa inchideti computerul folosind un shortcut custom pentru Shut Down, procesul de inchidere a sistemului nu este initializat imediat, ci dureaza cateva secunde, in plus sunteti si avertizati printr-un mesaj ca sistemul va fi inchis. In acest caz puteti folosi alt shortcut pentru a opri completarea sau chiar initializarea procesului de Shut Down, daca sunteti suficient de rapizi.

shutdown-shortcuts

2. Daca inchideti Windowsul folosind optiunea de Shut Down din Start Menu, shortcut-ul Stop Shut Down nu va functiona, insa aveti o sansa sa puteti opri inchiderea sistemului daca folositi Windows 7 sau Windows 8, iar la momentul initializarii procesului de Shut Down aveti aplicatii care ruleaza. In acest caz Windowsul va afisa un ecran in care va avertizeaza ca existe programe care trebuiesc inchise, un buton Force Shut Down (Shut down Anyway in Windows 8) care va inchide fortat toate aplicatiile care ruleaza, apoi va initializa procesul de oprire a sistemului, si un buton Cancel care opreste procesul de Shut Down si lasa toate aplicatiile deschise sa ruleze in continuare.

cancel-shut-down

Nota: Daca sunteti nevoiti sa opriti procedura de Shut Down, de cele mai multe ori sistemul va functiona fara probleme in continuare, insa uneori este posibil ca anumite aplicatii sa nu mai raspunda corespunzator comenzilor din cauza unor procese care cel mai probabil au fost oprite deja. In astfel de situatii se recomanda un restart al sistemului sau un Log Off/Log On pentru a remedia problemele.

STEALTH SETTINGS -  How to stop Shut Down process in Windows

Cum putem opri procesul de Shut Down in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.