Cum putem preveni afisarea aplicatiilor moderne in Windows 8.1 Taskbar

Unele dintre cele mai importante feature-uri din Windows 8.1 Update sunt relationate cu Taskbar-ul: abilitatea de a fixa (pin) aplicatiile instalate din Windows Store in Taskbar, afisarea Taskbar-ului in aplicatiile moderne, afisarea aplicatiilor moderne care ruleaza in Taskbar (iconite + preview) si posibilitatea de a minimiza aplicatiile moderne in Taskbar. Aceste feature-uri le permit utilizatorilor sa acceseze mult mai rapid aplicatiile moderne preferate si de asemenea, si schimbarea intre aplicatiile moderne care ruleaza se poate face mult mai usor prin intermediul Taskbar-ului.

Chiar daca aceste feature-uri sunt menite sa imbunatateasca experienta utilizatorilor de desktop-uri in Windows 8.1, o parte dintre acestia prefera sa foloseasca in continuare Switcher-ul (afisat atunci cand ducem cursorul mouse-ului in coltul din stanga-sus al ecranului) pentru a schimba intre aplicatiile moderne si nu doresc afisarea acestora in Taskbar.

preview-modern-apps-in-taskbar

Cum prevenim afisarea aplicatiilor moderne in Taskbar dupa ce instalam Windows 8.1 Update?

Din fericire, Microsoft a intuit faptul ca unii utilizatori Windows 8.1 cel mai probabil nu vor dori sa afiseza aplicatiile moderne deschise in Taskbar si a prevazut sistemul cu o setare care le permite acestora sa dezactiveze acest feature.

Pentru a dezactiva afisarea aplicatiilor instalate din Windows Store in Taskbar, dati click dreapta pe Taskbar si selectati Properties, apoi debifati optiunea Show Windows Store apps in Taskbar si dati click pe OK.

taskbar-properties

Daca dezactivati acest feature, implicit va fi dezactivata si posibilitatea de a minimiza aplicatiile moderne rulate in Taskbar, insa, probabil va veti bucura sa aflati ca veti putea fixa in continuare aplicatiile moderne preferate in Taskbar.

In cazul in care niciunul dintre feature-urile Windows 8.1 Update nu reprezinta o imbunatatire pentru dvs (si ati prefera sa renuntati la acestea), puteti dezinstala update-ul (si salva spatiu pe disc) urmand instructiunile de aici.

STEALTH SETTINGS – How to prevent modern apps from being displayed in Taskbar in Windows 8.1

Cum putem preveni afisarea aplicatiilor moderne in Windows 8.1 Taskbar

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.