Permanently Disable Spelling and Grammar Check on Mac OS X

Spelling and Grammar Check este probabil una dintre cele mai deranjante setari default ale Mac OS X, mai ales daca utilizatorii nu scriu permanent intr-o singura limba.

Scrisul subliniat cu puncte rosii in textele din TextEdit si alte aplicatii este destul de suparator si chiar daca el poate fi dezactivat, optiunea Spelling and Grammar se reactiveaza automat dupa redeschiderea aplicatiei si/sau dupa restartarea sistemului de operare.

Pentru a dezactiva permanent “Spelling and Grammar Check” va trebui sa fim foarte atenti la urmatorii pasi.

1. Pentru a dezactiva permanent verificarea si corectarea ortografiei pentru toate limbile in toate aplicatiile de pe Mac OS X, va trebui sa mergem in System > Library > Services si sa gasim aplicatia AppleSpell.service.

AppleSpell.service contine pachetele care se ocupa cu verificarea si corectarea ortografiei.

2. Click-dreapta pe AppleSpell.service si selectam Show Package Contents.

AppleSpell.service
AppleSpell.service

3. Sub folderul “Contents” gasim “Resources“. Tot ce trebuie sa facem pentru a dezactiva permanent Spelling and Grammar este sa redenumim acest folder (in Resources.disable, de exemplu).

Disable Spelling and Grammar Check
Disable Spelling and Grammar Check

Comanda din terminal:

sudo mv /System/Library/Services/AppleSpell.service/Contents/Resources /System/Library/Services/AppleSpell.service/Contents/Resources.disabled

4. Dupa ce redenumim folderul “Resources”, restartam procesul AppleSpell.service cu ajutorul Activity Monitor. Dublu-click pe AppleSpell.service & Quit.

Quit AppleSpell
Quit AppleSpell

Acum verificarea si corectarea ortografiei este dezactivata pentru toate aplicatiile de pe Mac OS X. Pentru a reactiva la loc aceasta optiune, va trebui sa redenumiti folderul “Resources.disable” in “Resources”.

Nota: Tutorial testat pe Snow Leopard si OS X 10.9.1 Mavericks.

STEALTH SETTINGS – Permanently Disable Spelling and Grammar Check on Mac OS X

How to » Noteworthy » Permanently Disable Spelling and Grammar Check on Mac OS X

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment