Cum putem share-ui fisiere intre doua sau mai multe conturi de utilizator in Mac OS X

In cazul in care obisnuiti sa impartiti MacBook-ul din dotare cu alte persoane (familie, prieteni, colegi), insa accesul la sistem se face cu conturi de utilizator separate, cel mai probabil sunteti deja familiarizat cu diverse metode de share-uire a fisierelor intre conturile respective. Insa cea mai simpla metoda de share intre doua conturi de utilizator diferite in Mac OS X este prin intermediul folderului Shared (folder de care multi utilizatori Mac nu au habar).

Cum putem share-ui fisiere intre conturile de utilizator in Os X folosind folderul Shared?

Folderul Shared din OS X poate fi accesat foarte simplu si rapid din Finder (dati click pe tab-ul Go si selectati optiunea Go to folder, apoi, in dialogul deschis, tastati /Users/Shared/ si dati click pe Go).

go-to-folder

Avand in vedere ca orice fisier continut de folderul Shared este accesibil tuturor conturilor de user existente in sistem, utilizatorii pot muta sau copia in acesta fisierele pe care doresc sa le share-uiasca cu celalalte conturi.

share-files-between-mac-user-accounts

Daca intentionati sa folositi folderul Shared destul de des pentru sharing-ul de fisiere intre conturile de utilizator, cel mai probabil veti dori sa creati un shortcut pentru o accesare mai rapida a folderului respectiv (de exemplu, puteti adauga folderul Shared in sidebar-ul Finder, sau puteti crea un shortcut pentru acesta pe Desktop).

quick-access-shared-files-between-users-mac

Nota: Aceasta metoda de sharing poate fi folosita si pentru a muta fisiere de pe un cont de utilizator pe altul.

STEALTH SETTINGS – How to share files between user accounts in Mac OS X

Leave a Comment