Cum putem share-ui foldere din OS X cu sistemele Windows aflate in aceeasi retea

Cand vine vorba de sharing intre un sistem OS X si unul Windows, majoritatea userilor obisnuiesc sa copieze folderele/fisierele de pe Mac pe un dispozitiv USB, pentru ca mai apoi sa le transfere pe PC-ul cu Windows. Insa, daca ambele computere (si Mac-ul si PC-ul) sunt conectate la aceeasi retea, mult mai simplu este sharing-ul prin intermediul protocolului Microsoft Server Message Block (SMB), care le da posibilitatea utilizatorilor Windows sa acceseze read/write folderele si fisierele share-uite din OS X.

shared-folder-osx

Cum share-uim un folder de pe OS X cu un sistem Windows?

  • deschideti System Preferences si selectati Sharing
osx-system-prefernces
  • in fereastra deschisa, in partea stanga, selectati optiunea File Sharing
osx-file-sharing
  • apoi dati click pe semnul plus afisat sub Shared Folders, si navigati (in Finder) catre folderul pe care doriti sa il share-uiti
add-folder-to-share-osx
  • dupa ce selectati folderul pentru sharing, dati click pe butonul Options si bifati optiunea Share files and folders using SMB, apoi selectati userul (sau userii) Windows care doriti sa acceseze folderul share-uit de pe OS X
shared-folder-options-osx

Dupa ce veti face aceste setari, veti putea accesa folderele share-uite din OS X de pe unul sau mai multe sisteme Windows aflate in aceeasi retea cu acesta. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to share folders from OS X with Windows users

How to » macOS » Cum putem share-ui foldere din OS X cu sistemele Windows aflate in aceeasi retea

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment