Cum putem restaura bookmark-urile sterse din Safari pentru Mac OS X

Browserele web le ofera utilizatorilor optiunea de a salva paginile web vizitate ca bookmark-uri, astfel incat ulterior acestea sa poata fi accesate rapid (bookmark-urile ne ajuta sa economisim timp atunci cand avem nevoie de informatiile disponibile pe paginile respective). Uneori insa se poate intampla sa stergem, fie accidental, fie intentionat, bookmark-urile salvate pe un browser (sau doar o parte din acestea), pentru ca mai apoi sa realizam ca inca mai aveam nevoie de respectivele bookmark-uri (sau de informatiile continute de acestea).

Daca sunteti utilizator Mac OS X, ce mai probabil folositi ca browser default Safari. In cazul in care ati sters bookmark-urile salvate in browser-ul Safari si doriti sa le recuperati, puteti face acest lucru cu ajutorul tool-ului Time Machine disponibil in OS X (Time Machine este o utilitate de sistem care creaza constant backup-uri automate de sistem).

timemachine

Cum recuperm bookmark-urile sterse din Safari pentru OS X?

  • deschideti Finder si tineti apasat lung pe tasta Option (aceasta actiune este obligatorie!)
  • selectati Go > Library (optiunea Library nu va fi afisata decat daca tineti apasata tasta Option)
  • dupa accesarea Library, dati click pe folderul Safari (in acesta veti observa fisierul Bookmarks.plist care contine toate bookmark-urile salvate in Safari)
  • cu folderul Safari deschis, dati click-dreapta pe Time Machine in dock si selectati optiunea Enter Time Machine (in felul acesta utilitatea de backup va rula in folderul Safari)
  • navigati inapoi in timp inainte sa stergeti bookmark-urile de care aveti nevoie, apoi dati click pe Restore
  • vi se va oferi posibilitatea sa inlocuiti bookmark-urile actuale cu bookmark-urile pe care doriti sa le restaurati, sau sa pastrati ambele seturi de bookmark-uri; alegeti optiunea pe care o doriti

Si gata. Urmand instructiunile de mai sus veti putea recupera bookmark-urile sterse din browser-ul Safari in Mac OS X.

STEALTH SETTINGS – How to restore deleted Safari bookmarks in OS X

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum putem restaura bookmark-urile sterse din Safari pentru Mac OS X

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

1 thought on “Cum putem restaura bookmark-urile sterse din Safari pentru Mac OS X”

Leave a Comment